Ode aan de kerstfilm

Ik was nog heel jong toen ik er al gek op was: Kerstfilms. Ik ben echt gek op kerst en het allerleukste hieraan vind ik misschien wel de films. Om tijdens de kerst te kijken, maar zeker ook al voor kerst om alvast in de stemming te komen. Voorheen was dat was lastiger, want op tv zijn kerstfilms meestal pas te zien als het daadwerkelijk kerst is, of hooguit een paar dagen ervoor. We hadden de videotheek en wat later konden we films downloaden, maar echt breed was het aanbod meestal niet dus keek je alle delen van The Santa Claus en Home Alone iedere kerst maar weer. Totdat daar Netflix was… 

Sinds Netflix mijn leven heeft verrijkt 😆 kijk ik dus vanaf begin december (of misschien zelfs wel eerder) kerstfilms. Netflix heeft een eigen collectie kerstfilms die ieder jaar wordt aangevuld.  Er gaat niets boven een cheesy kerstfilm onder een dekentje op de bank. Maar we zijn nu 24 december en ik heb ze inmiddels allemaal wel gezien op Netflix. Ik moest dus op zoek naar iets nieuws. 

Tijdens mijn zoektocht ondekte ik iets waar ik met mijn kerstfilmverslaving wel heel blij van werd. Hallmark Channel! Ik zal vast onder een steen gelegen hebben, want waarom ontdek ik dit nu pas?! Bij Hallmark Channel tellen ze af tot kerst met allemaal nieuwe kerstfilms. Helaas hebben wij in Nederland geen Hallmark Channel. Balen! Maarrr… Lang leve YouTube! Hier is namelijk ook een groot deel van de films van Hallmark Channel te vinden.  

Zoek je ook last minute nog wat inspiratie voor een kerstfilm? Dit is momenteel mijn top 10 (en nee, ik schaam me er niet voor 😅) : 

  1. A Christmas Prince (Netflix)
  2. A Christmas Prince The Royal Wedding (Netflix)
  3. The Holiday Calendar (Netflix)
  4. Christmas with a view (Netflix)
  5. Crown for Christmas (Hallmark Channel)
  6. The Holiday
  7. You can’t fight Christmas (Netflix)
  8. The Christmas Chronicles (Netflix)
  9. A Bad Moms Christmas 
  10. The Princess switch (Netflix)

En vergeet dus vooral niet op YouTube te kijken naar de Hallmark Christmas movies. 

Fijne feestdagen lieve lezers en bedankt voor jullie interesse in mijn blog het afgelopen jaar! ❤️

Portretje door @Nelleketekent

*Photo by Sean Wells on Unsplash

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.