Ik was toe aan het ritme van school, maar nu snak ik naar vakantie

agenda

De kinderen 6 weken lang vermaken in de zomervakantie valt niet altijd mee. Vooral in de weken dat ik er alleen voor sta. Ik keek dus erg uit naar de start van het nieuwe school jaar en telde de dagen af. Toen ik nog voor het einde van de vakantie alweer een volle agenda had stopte ik langzaam met aftellen.

Geen idee meer hoe ik de kinderen moest vermaken

Tony was de eerste 3 weken vrij en we gingen meteen de eerste week op vakantie. Het was fijn dat hij daarna nog 2 weken thuis was, want ik moest best even bijkomen van onze vakantie. De laatste 3 weken stond ik er voornamelijk alleen voor. Ik had al snel geen idee meer hoe ik de kinderen kon vermaken met mijn beperkte energie.

Vicieuze cirkel

Ik kwam in een soort vicieuze cirkel terecht van dingen ondernemen, daar veel te moe van raken om vervolgens nergens meer energie voor te hebben. Daar maken de kids dan weer goed gebruik van (lees: dan worden ze onuitstaanbaar). Dus besloot ik maar weer om de deur uit te gaan met ze en dan begint het cirkeltje weer opnieuw…

Toe aan school

Ik snakte naar de ritme en regelmaat van school en ook zij waren weer ontzettend toe aan school. Maar al voor de vakantie daadwerkelijk voorbij was begon ik alweer te verlangen naar vakantie. In de laatste week van de vakantie werd ik alweer overspoeld met mails van 3 verschillende scholen. Ook zag ik in een razend tempo mijn agenda steeds voller worden.

Volle agenda, vol hoofd

Info avond hier, infoavond daar. Drie keer in de week basketbal met daarbij de nodige informatie per mail en whatsapp. Zwemles, ziekenhuis, psycholoog, dyslexiebegeleiding. Maar ook feestje hier, etentje daar en niet te vergeten de stress iedere ochtend om iedereen op tijd op school te hebben… En dan heb ik dus niet alleen een volle agenda, maar ook mijn hoofd zit dan vol. En dat kost energie. Bakken met energie. En die had ik nou niet bepaald in overvloed dus kun je je misschien een beetje voorstellen hoe ik me na 3 weken voel.

Rustiger

Gelukkig wordt die volle agenda nu als het goed is wel weer wat leger. Alle info avonden zijn voorbij. Ook is Rivaro z’n dyslexietraject afgelopen. Dat scheelt 5 avonden in de week samen huiswerk maken en iedere week een afspraak. Nu hopen dat met een minder volle agenda ook de vermoeidheid weer wat minder wordt. Maar vergeet ik eens iets, ben ik te laat, lijk ik een beetje afwezig of kijk ik gewoon compleet door je heen, grote kans dat mijn volle agenda de reden is.

Rivaro druk met zijn dyslexiehuiswerk
Rivaro met z’n laatste dyslexiehuiswerk

Lees hier hoe het ging voor de vakantie.

En hier geeft mede NAH-mama Kesty tips om de vakantiespirit vast te houden.

Photo by NORTHFOLK on Unsplash

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.