Makkelijke maaltijd: dit is onze favoriet

nacho's maken

Ik hou van makkelijke maaltijden. Met een druk gezin als die van ons en mijn gebrek aan energie ben ik het liefst niet al te veel tijd kwijt aan het maken van het avondeten. We hebben hier een aantal favorieten in huis die ik graag maak als ik snel klaar wil zijn of als ik te moe ben om echt te koken. En bij deze favoriet krijg ik ook nog eens het minste gezeur te horen. Wat die favoriet is? Nacho’s!

Benodigdheden

benodigdheden nacho's

Dit heb je nodig voor Nacho’s voor 4 personen (gegokt, bij ons is het altijd voor 6 of meer 😉 ):
– 350 gram rundergehakt (mag natuurlijk ook vega)
– een blikje maïskorrels
– een blikje kidneybonen
– een blikje tomatenblokjes (maar dit kan natuurlijk ook met verse tomaten)
– een avocado
Santa Maria Taco kruidenmix
Santa Maria guacamolemix
– 300 gram tortilla chips
– 100 gram geraspte kaas
– 400 gram magere kwark

Bereidingswijze Nacho’s

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rul het gehakt in een wok of hapjespan. Voeg daarna de maïskorrels, de kidneybonen, de tomatenblokjes en de tacokruiden toe. Meng dit alles goed door elkaar en laat het een minuut op middelhoog vuur staan. Roer af en toe even door.
Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal. Daar komt vervolgens de tortillachips bovenop en daar weer bovenop de geraspte kaas. Plaats de Nacho’s in oven voor ongeveer 7 minuten.

geraspte kaas over de tortillachips

De dipsaus voor bij de Nacho’s

Prak de avocado fijn (zonder schil en pit uiteraard, maar die had je hopelijk door). Doe de magere kwark in een schaaltje, doe hier de geprakte avocado bij en de guacamolemix. Meng dit goed door elkaar en serveer bij de nacho’s.

guacamole voor de nacho's

Done!

That’s it! Klaar zijn de Nacho’s.
Ik ben benieuwd of jij ook een favoriete makkelijke maaltijd hebt. Laat je het me weten in de reacties? Dat zou ik leuk vinden!

Nacho's
nacho's met jalapenos
Lekker met jalapeño’s

8 gedachten over “Makkelijke maaltijd: dit is onze favoriet”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.