Hoe Kaedens babykamer een stoere peuterkamer werd

De jungle peuterkamer van Kaeden

Bijna 2,5 jaar geleden schreef ik trots in een blog dat de babykamer klaar was. Hij was helemaal geworden zoals ik in gedachten had. Nu mijn baby geen baby meer is, maar een echte peuter, werd het tijd om van die babykamer een peuterkamer te maken. De wolkjes mochten plaats maken voor iets stoerders.

Inspiratie

Om inspiratie op te doen voor de peuterkamer struinde ik uiteraard vele uren Pinterest af. Ik verzamelde ontzettend leuke ideeeën, maar uiteindelijk gaf een foldertje van de Kwantum de doorslag. Het werd een stoere peuterkamer met jungle thema. Behang met een leuk jungle printje en daarnaast veel groen en hout.

Ivar

Via Marktplaats scoorde ik een stoer peuterbedje van steigerhout. Ik wilde graag dat de kasten zouden matchen met zijn nieuwe bedje. Op de bekende kasten van Ikea, Ivar, was ik al een tijdje verliefd. Ik kwam op Pinterest veel gave hacks tegen van de Ivar kasten, maar ik miste bij deze kasten een hang gedeelte. Ik ben dus eerst verder gaan kijken naar andere kasten. Toch kwam ik steeds weer uit bij de Ivar. Uiteindelijk koos ik voor de diepere versie en maakte daar dan maar mijn eigen hack van. In 1 Ivar heb ik namelijk zelf een hangstang gemonteerd, super simpel eigenlijk. Nog een Ivar eronder met planken erin, stoere wieltjes eronder en hij was bijna klaar.

Ikea Ivar hack in peuterkamer

Commode

Ook voor de commode heb ik een Ivar gebruikt. Er past precies een aankleedkussen op het diepe model. Met de wieltjes eronder heeft hij ook nog eens ongeveer de hoogte van een standaard commode. Wanneer Kaeden zindelijk is halen we het aankleedkussen eraf en dan blijft er gewoon een mooie opbergkast voor zijn speelgoed over.

Low budget

Ik maakte de garderobekast en de commode compleet door er leren lusjes aan te maken. Die maakte ik van 2 leren riemen van de Action. Diezelfde riemen gebruikte ik ook om een plankje op te hangen boven de commode. Voor het plankje zelf verzaagde ik een plank die ik over had van een Ivar.

Van een Ikea Knagglig kistje maakte ik een stoere boekenbak op wieltjes. En om de peuterkamer verder aan te kleden en af te maken kocht ik accessoires bij Kwantum, Action, Ikea, Wild & Soft en Sostrene Grene.

Ik ben blij met het resultaat en niet onbelangrijk, Kaeden is er ook heel blij mee. Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd wat jullie ervan vinden. Is mijn baby- naar peuterkamer make-over geslaagd?

Ook op zoek naar inspiratie?

Wil je meer leuke kinderkamers zien? Mirjam deelt regelmatig hele mooie kamertjes op Een goed verhaal.

23 gedachten over “Hoe Kaedens babykamer een stoere peuterkamer werd”

   1. Grappig. Ik had ook eerst een wolkjes kamer en wil nu ook jungle of iets met dieren en ivar kast.
    Waar heb je het behang vandaan?

 1. Ik wil ook graag wieltjes plaatsen onder een Ivar kast van 50 centimeter diep (zoals de commode). De bedoeling is om de kast ook regelmatig te verplaatsen. Hoe stevig staat de kast op wielen?

 2. Hoi, wat een hele leuke mooie kamer met wat simpele dingen!! Wel een beetje jaloers op hoor haha. Onze meiden zijn nu 5 en 3. Die van 5 heeft echt een eigen mening, knalroze! En alle andere meiden dingen. Die van 3, ben ik ook bezig met hout erin en ook zoooo zoekende naar een fijne kledingkast met hanggedeelte Die ik ook nog mooi vind, en ook nog bij de rest van de kamer past!! Dit idee is dan ook een hele grote kanshebber!! Bedankt voor de ideeën!

 3. Heel erg gaaf! Ik zou ook graag voor onze baby die nog moet komen een Ivar kast gebruiken.
  Maar wij zijn totaal niet handig. Ik zie ze ook met pootjes.
  Zijn die pootjes ook bij Ikea gehaald en die handgrepen?
  En hoe bevestig je zo’n stang.
  Dat moet ook op maat toch..
  Zijn die planken wel gewoon van Ivar?

  Alvast bedankt voor je antwoorden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.