IKEA hack DIY: het Micke bureau en de Marius kruk

In mijn blog over de nieuwe meidenkamer van Fien kon je hem al voorbij zien komen: de Micke. Het low budget bureau van Ikea, maar dan net even anders. En ook de low budget kruk van Ikea, de Marius, anders dan anders. Wil jij ook met dit leuke setje aan de slag of misschien alleen het bureau of de kruk? Dan leg ik je in deze blog uit hoe je te werk gaat.

Dit heb je nodig

Voor het bureau:
Ikea Micke bureau
Primer (bijvoorbeeld van de Action)
Koper kleurige spuitverf
Plakfolie Marmer
Een leren lusje
Een schaar
Een plastic kaartje (bankpas oid)

Voor de kruk:
Ikea Marius kruk
Ook de primer en de Koper kleurige spuitverf

Low budget de Micke en Marius pimpen

Net als de nieuwe kamer van Kaeden wilde ik ook de nieuwe slaapkamer van Fien het liefst zo low budget mogelijk doen. De Micke is nieuw bij Ikea maar €29,95 dus zeker al low budget, maar ik kom hem ook regelmatig 2e hands tegen voor een prikkie.
De primer heb ik van de Action waar hij €1,99 kost. De chromekleurige spuitverf was €9,99 (Gamma), het leren lusje €2,50 en de plakfolie €9,19 (Karwei). De Marius kruk kost €3,99, dus voor nog geen €60 was ik klaar.

Het bureaublad van de Micke

In het blad van het Micke bureau zit een uitsparing voor kabels/snoeren. Fien heeft die uitsparing niet nodig dus ik plak het folie er overheen. Wanneer je de Micke nieuw koopt zit de plastic ring voor de uitsparing er los bij. Deze hoef je dus niet te verwijderen. Mocht je het bureau 2e hands hebben gescoord moet je deze eerst even verwijderen.
Zorg dat het blad schoon en ontvet is voor je begint. Leg nu het blad op de uitgerolde rol plakfolie om te zien hoeveel plakfolie je nodig hebt. Houdt er rekening mee dat het folie ook om de rand komt dus knip de folie niet te kort af.
Als je het overtollige stuk folie eraf hebt geknipt kun je de folie gaan plakken. Die dit stukje voor stukje en veeg steeds de luchtbellen weg met het pasje

Marmer plakfolie voor het blad van het Micke bureau

De poten

De metalen poot van het bureau en de poten van de kruk heb ik eerst gespoten met een primer. Toen dit droog was kon de spuitverf erop. Ik heb hiervoor de koper kleurige spuitverf van Motip gebruikt, maar goud is ook mooi bij het ‘marmeren’ blad.

poten van de Marius kruk koper kleurig gespoten

De Micke en de Marius in elkaar zetten

Als alles droog is kun je het bureau en de kruk volgens de bijgeleverde beschrijving in elkaar zetten.
Boor voordat je de lade van de Micke in elkaar zet een gaatje in het midden van het frontje. Hier komt straks het leren lusje. Het gaatje moet dus groot genoeg zijn voor de slotbout die bij het lusje zit.

Het leren lusje

Bij het leren lusje zit een slotbout. Ik vond de kleur van de slotbout niet heel mooi staan bij de rest van het bureau en daarom heb ik deze net als de poot van het bureau en de poten van de kruk koper kleurig gespoten. Door hem in een stukje piepschuim of iets dergelijks te zetten kun je makkelijk de bovenkant spuiten en kan hij mooi drogen.

En klaar is de Micke en Marius hack

Het lusje was de finishing touch van deze Micke en Marius hack. Fien was in ieder geval erg blij met haar mooie bureau.
Laat je het me weten als je deze hack ook uit gaat proberen? Of heb je de Micke toevallig gebruikt voor een andere hack? Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Ikea Micke  en Marius hack

Meer Ikea hacks?

Dit was niet mijn eerste Ikea hack. Ik ben gek op Ikea hacks. Zo maakte ik eerder al van de Ivar kasten een kleding kast en een commode. Over deze hacks schreef ik al eerder een blog, je vind hem hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.