Een echte meidenkamer vol opbergruimte voor Fien

Fien wilde graag een Ajax kamer. En een levensgrote André Onana op haar muur. Ik hou van Ajax, maar ik had zelf toch iets anders in gedachten voor haar nieuwe meidenkamer. Zeker nu het helemaal niet zeker was of hij bij Ajax zou blijven. In deze blog laat ik zien wat het is geworden. Fien was er in ieder geval gelukkig evengoed super blij mee.

Geen voor-foto’s

Ik had hier graag eerst foto’s laten zien van hoe haar kamertje was voor de make-over. Maar mijn crappy brain is dat uiteraard vergeten 😉 Geen voor-foto’s dus helaas dit keer.
Het was dit keer geen volledige make-over zoals het kamertje van Kaeden. Op de muren hadden we al een oud roze lambrisering en ik vond het eigenlijk toch wel zonde om die weg te halen. De muren heb ik dus geen andere kleur gegeven dit keer.

Opbergruimte

Fien miste in haar oude kamertje vooral opbergruimte. Haar speelgoed zat in opbergbakken die opgestapeld in haar kamer stonden. Niet echt een fraai gezicht vond ik zelf. Dat moest dus echt anders. Ik had mijn oog laten vallen op de IKEA Stuva Följa bankjes met opberglades. Bleken die uit het assortiment te zijn gehaald. Na een flinke zoektocht heeft mijn lieve zwager ze uiteindelijk voor me meegenomen uit Keulen. Helaas zijn ze ook daar nu niet meer verkrijgbaar. Blogger Mirjam Hart deelde daarom onlangs op haar blog 4 alternatieven voor de IKEA Stuva.

Een fijne leeshoek op de Ikea Stuva bank in de nieuwe meidenkamer


Met 3 Stuva banken dacht ik dat we er wel waren qua opbergruimte, maar helaas. Fien bleek toch over iets meer speelgoed te beschikken dan ik dacht. Daar moest dus nog een grotere kast bij komen dan ik vooraf had bedacht. Gelukkig konden we uiteindelijk alles kwijt in haar nieuwe meidenkamer.

genoeg opbergruimte in de nieuwe meidenkamer
IKEA Kleppstad kledingkast

Koper

Ik ben gek op koper/roségoud. Fien gelukkig ook dus kon ik in haar nieuwe kamer lekker veel met deze kleur doen. Het wandrek boven het bureau had deze kleur al. De rest, zoals de lamp, heb ik zelf deze kleur gegeven.

koperkleurige spuitverf
leren lusjes voor de Ikea Stuva Följa op de meidenkamer van Fien
De IKEA Stuva Följa banken, het bureau en de kledingkast heb ik voorzien van roze leren lusjes van Leren-handgreep.nl

Zithoek

Fien wilde heel graag in haar nieuwe kamer een zithoek hebben. Daar zijn de Stuva banken natuurlijk ideaal voor. Vachtje erop, kussen erbij en ze kan nu lekker haar boekjes lezen in haar eigen hoekje.

de leeshoek in de meidenkamer

Een meidenkamer vol Ikea hacks

Ik ben in deze meidenkamer lekker losgegaan met Ikea hacks. Heb jij ze gespot? De DIY voor de IKEA hack van het bureau vind je hier.

Een echte meidenkamer
ikea hack micke bureau
kapstok en mand van SoStreneGreen

6 gedachten over “Een echte meidenkamer vol opbergruimte voor Fien”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.