Ik liep meer dan een jaar met een gebroken enkel

gips tekenen

Ja, je leest het goed, ik liep ruim een jaar rond met een gebroken enkel. Misschien weet je het nog wel, tijdens het ophangen van de slingers voor de sweet sixteen van de oudste puber had ik een knullig ongelukje. Ik stapte verkeerd van een stoel, viel en voelde een flinke knak in mijn voet. Ondanks dat ik die nacht gewoon ziek van de pijn was had ik nooit verwacht dat ik hier zo zoet mee zou zijn.

Gescheurde enkelbanden en hielspoor

Er werden foto’s gemaakt, maar er was geen breuk te zien. Gescheurde enkelbanden was de diagnose. Maar toen ik na 3 maanden nog steeds last had wist ik dat er iets niet klopte. De conclusie van de huisarts was hielspoor. Ik heb een aardige huisarts hoor, maar toen ik thuis ging googlen op de symptomen van hielspoor wist ik dat hij er volledig naast zat. Ik liet een echo maken. Zo konden we in ieder geval hielspoor uitsluiten. Het was inderdaad geen hielspoor, maar verder ook nog steeds geen duidelijkheid.

verdikking door gebroken enkel
Mijn enkel de dag na de val

Zit het dan toch tussen mijn oren?

Na 6 maanden nieuwe foto’s. Helaas ook dit keer niets te zien.
Weer 3 maanden later. Nog steeds last. Ik kan alles, ik sport, ik wandel, ik loop zelfs af en toe hard, maar hoe meer ik doe, hoe meer pijn ik weer krijg. Na 9 maanden ben ik er zo klaar mee, ik wil weer gewoon alles kunnen doen. Zonder pijn. Dus volgt er ook nog een MRI. En net als ik denk dat het dan misschien toch tussen mijn oren zit geeft de uitslag van de MRI de verklaring voor mijn klachten. Toch een breuk.

MRI van de gebroken enkel
De MRI

Stress

Een operatie is ingrijpend. Weken lang niets kunnen doen, met 4 kinderen en een hond in huis is niet bepaald ideaal natuurlijk. Dus eerst maar een injectie tegen de pijn. Maar als die na 2 maanden uitgewerkt is en ik nog steeds pijn heb besluit ik toch voor de operatie te gaan.
Begin december word ik gebeld door het ziekenhuis dat ze een week later plek hebben. Een week later. Help. SOS. Een week om oppas te regelen. Een week om het halen en brengen van de kids van en naar school te regelen. Een week om mijn huis zo schoon mogelijk te hebben voor ik niets meer kan. Een week om nog snel de kerstinkopen te doen die niet online kunnen. Een week om hulpmiddelen te regelen zodat ik toch zoveel mogelijk zelf kan. En is een week wel genoeg om mijn bloedverdunners te wisselen.

Na 1,5 jaar eindelijk pijnvrij

We zijn inmiddels ruim een maand verder. De operatie ging goed. Geen gebroken enkel meer. Het afgebroken stukje bot is verwijderd. Ik heb er nu twee weken gewoon gips, 2 weken loopgips en een week met softcast opzitten. Nog een week en dan mag ook dat eraf. En dan weer revalideren. Bijna 1,5 jaar verder maar dan als het goed is eindelijk van de pijn af. Ik kijk er naar uit! Kunnen we dan de extra bijgekomen kilo’s eraf gaan werken 😅. Een maand stilzitten tijdens de feestdagen, daar was de weegschaal niet zo blij mee 😁.

familiefoto matching pyjama's
Met kerst in het gips

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.