Het Heijderbos: oude muffe bende of een aanrader?

Center Parcs Het Heijderbos 2021

Weer geen tropische bestemming dit jaar, maar weer een vakantie in eigen land. Het werd een weekje naar het voor ons vertrouwde Center Parcs Het Heijderbos. We komen hier regelmatig voor een weekendje, maar er is sinds de laatste keer dat we hier waren het een en ander veranderd. Lees je mee wat ik er dit keer van vond?

Gedateerd muf hok

Het is geen geheim dat ik toch wel een beetje fan van Center Parcs ben. Ik heb zelf eigenlijk nooit echt klachten over de parken of de cottages gehad. Toch ken ik ook de verhalen over muffe oude bungalows waar slecht is schoongemaakt. Er zijn ook echt wel een aantal parken die ik liever oversla omdat ik weet dat de staat en soms ook de schoonmaak van de huisjes te wensen overlaat. En heel eerlijk, na ons verblijf in de meest luxe cottage in Park Allgäu zijn we een beetje verwend en wil ik hier al helemaal geen gedateerd muf hok meer. Gelukkig is Center Parcs met een flinke upgrade van de parken bezig en dat is op het Heijderbos al goed te zien.

Vernieuwde cottage

We waren een aardige klap geld voor deze last minute in eigen land kwijt, maar de vernieuwde Premium cottage is een aangename verrassing. Frisse kleurtjes op de muur, moderne meubels, een mooie lichte vloer en een nieuwe keuken. De bar is verwijderd van het aanrecht, waardoor er een heerlijk ruim aanrechtblad overblijf. Ook de badkamer is compleet vernieuwd. Een minpuntje aan de vernieuwingen vind ik wel het weghalen van het bad in de Comfort en Premium cottages. Thuis gun ik mezelf toch minder de tijd om in bad te gaan dan op vakantie dus dat vind ik persoonlijk wel jammer.

Je cottage open je nu niet meer met een ouderwetse sleutel, maar met dit polsbandje. Deze gebruik je ook om in het zwembad te komen, om een kluisje te sluiten en openen bij het zwembad en om activiteiten op te laden.






Jungledome

Het Heijderbos is altijd al mijn favoriet in Nederland geweest. Genoeg te doen hier voor iedere leeftijd. Wel zo handig voor een gezin zoals die van ons, want de leeftijden liggen nogal uit elkaar.
De pubers zijn er nu een beetje te oud voor misschien, maar de Jungle Dome in het Heijderbos is zo leuk. Klimmen, klauteren, leren en ontdekken. Voor Fien en Kaeden is het super. En helemaal overdekt dus ook als het regent heb je hier genoeg te doen.

De Aquamundo van Het Heijderbos

Het zwembad. Dat is voor ons toch wel de voornaamste reden om voor Center Parcs te kiezen. Voor mij met mijn hersenletsel altijd wel een dingetje, want prikkels to the max. Maar de rest van het gezin geniet hier het meeste van. De pubers waren dit keer niet mee, maar die kunnen zich uren vermaken in de wildwaterbaan. Fien vind de golven in het golfslagbad en de nieuwe DuoRacer glijbaan het leukst en Kaeden kan zich nog prima vermaken op de kleine glijbanen in het kinderbad.
We hoefden gelukkig geen tijdsloten meer te reserveren dus konden gaan wanneer we zin hadden. Daggasten waren op het moment dat wij er waren nog niet toegestaan. Ondanks dat het park was volgeboekt was het hierdoor toch heel goed te doen. Ik heb het nog nooit zo rustig meegemaakt in dit zwembad en dat maakte het voor mij een stuk beter vol te houden. Ik heb er zelfs van kunnen genieten dit keer.

Deze horeca op het Heijderbos vind ik geen aanrader

Voor een van de avonden hadden we gereserveerd bij Evergreens. Dit is het buffet concept van Center Parcs. Ik kan er kort over zijn: Geef je geld ergens anders aan uit. Voor de kinderen leuk dat er een speelplek is in dit restaurant, maar daar houdt het positieve wel een beetje op. Ik weet niet of het door Corona komt, maar de keuze was niet reuze. Wat er wel was was simpel en zeker geen culinair hoogstandje. Nu verwacht ik geen culinair hoogstandje in zo’n restaurant, maar ik vond het dit keer wel heel dramatisch.
Volgende keer kiezen wij weer voor Nonna’s, het Italiaanse restaurant. Vriendelijke bediening (de ‘Nonna’ die daar werkt al zo lang als ik me kan herinneren is zo leuk!), de kinderen kunnen lekker kleuren en het eten is goed.

italiaans restaurant Nonna's in het Heijderbos
Nonna’s met daarnaast de ingang van het buffetrestaurant Evergreens
snackbar op het Heijderbos
Ook de snackbar is vernieuwd. Tip: de loaded fries zijn heerlijk!

Ponyrijden

Omdat we meestal maar een weekend op Het Heijderbos zijn hebben we nooit heel veel tijd voor de vele activiteiten die er te doen zijn.
Er is een flink bos waar je zo vanuit het park inloopt. Ik liep er altijd al veel met de hond, maar nu had ik eindelijk de tijd om er een paar keer heerlijk hard te lopen.
Als (oud) paardenmeisje word ik bij het Heijderbos erg enthousiast van de manege naast het park. Gelukkig is Fien ook gek op paarden dus lieten we de kids pony rijden. Dit vindt plaats in een klein stukje bos op het terrein van manege Bergemo. De kinderen krijgen een cap in bruikleen en krijgen een pony toegewezen die je dan als ouder zijnde zelf vasthoudt tijdens de rondjes hobbelen. Kaeden vond het al snel saai, maar Fien vond het geweldig. En dat vind ik dan weer genieten.

Action Factory

Echt even samen, midden in de natuur

Het is zo lekker cliché, maar de week is voorbij gevlogen. Ik zag er een beetje tegenop om weer op vakantie in eigen land te gaan en dan weer zoveel spullen mee te moeten sjouwen. En de weersvoorspellingen waren ook al niet heel denderend. Toch heb ook ik een heerlijke week gehad in Center Parcs Het Heijderbos. En het was precies wat hun slogan zegt: We waren echt even samen, midden in de natuur. Die vliegvakantie schuiven we gewoon weer door naar volgend jaar. Dan weet je dat alvast, Tony 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.