Tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs met NAH

Als echte Disneynerd ging ik altijd al graag naar Disneyland. Maar een pretpark is een en al prikkels en dat maakt het nu met NAH wel wat lastiger. Door de jaren heen heb ik wel geleerd hoe ik de overload aan prikkels een beetje kan beperken. En ieder reisje leer ik weer nieuwe dingen om het voor mezelf behapbaarder te maken.
Ik leer ook vaak van de ervaring van anderen dus wie weet is er ook wel iemand die iets aan mijn ervaringen heeft. Ik deel ze daarom graag
met jullie.

Neem de tijd

Eigenlijk is Disneyland sowieso niet te doen in 1 dag dus is het voor iedereen een aanrader om wat langer te gaan. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar zeker met een NAH is het fijn als je je bezoek over meerdere dagen kan verspreiden. Het voelt minder gehaast en even rusten tussendoor is dan niet erg.

Disneyland Parijs kasteel avond
Disneyland vlak voor de avond show ‘Disney Illuminations’

Hotel dichtbij Disneyland

Een hotel bij het park is zeker aan te raden, zodat je bijvoorbeeld makkelijk even naar bed kunt gaan tussendoor. Ook is het dan makkelijker om af te haken als het teveel wordt en hoef je niet perse met z’n allen terug naar het hotel. Gaat de rest van het gezin (of groep) wel mee naar het hotel? Er zijn een aantal hotels met zwembad, zij kunnen zich daar vermaken terwijl jij rust.

Disneyhotel

Kies je voor een van de Disney hotels? Dan mag je ook nog eens gebruik maken van de ‘Extra magic time’. Je mag dan voor de officiële openingstijd het park in en alvast genieten van een aantal attracties. Dat scheelt natuurlijk heel veel drukte.
Tussen de Disney- en partnerhotels (met uitzondering van de Davy Crockett Ranch en Villages Nature) en Disneyland rijdt een gratis shuttlebus heen en weer. Deze shuttlebus is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn speciale plaatsen bestemd voor gasten met een beperking.

Pluto in Disney's Sequoia Lodge hotel
Nog een voordeel van een Disney hotel, Disney karakters ontmoeten in het hotel

Bereid je bezoek goed voor

Op de website van Disneyland Parijs is veel informatie te vinden voor wat betreft de toegankelijkheid met een beperking. Zo kun je precies zien welke attracties je bijvoorbeeld kunt betreden met rolstoel. Of waar je in het geval van epilepsie misschien beter niet in kunt gaan. Handig om vooraf een lijstje te maken welke attracties geschikt zijn en welke misschien minder of niet geschikt zijn om te doen. Nog makkelijker: in de app van Disneyland Parijs kun je attracties, restaurants en meer toevoegen aan je verlanglijstje en kun je ook de toegankelijkheid checken. Een goede voorbereiding maakt een bezoek zoveel makkelijker.

Easy Access Card/ Priority Card

Afhankelijk van je beperking zou je in aanmerking kunnen komen voor een Easy Access Card of een Priority Card.
Voor een Priority Card heb je een invaliditeitsbewijs nodig (gehandicapten parkeerkaart, Autipas of een bewijs van het UWV waarop staat dat je recht hebt op een WAJONG, WAZ, WAO of WIA (IVA/WGA)).
Deze kaart geeft je met voorrang (maar niet onmiddellijk) toegang tot attracties, shows, Selfies Spots, restaurants en boetiekkassa’s. Je kunt de Priority Card vooraf aanvragen via de website.

Wanneer je een erkende langdurige chronische ziekte hebt, kun je eenvoudiger toegang krijgen tot de attracties met de Easy Access Card. Deze kaart werkt als een soort fastpass waarbij je een tijdslot krijgt. Je krijgt dus geen voorrang, maar het voordeel is dat je niet in de drukke rij hoeft te wachten.
De Easy Access Card kun je na aankomst aanvragen bij de conciërge/receptie van een Disney hotel of bij de ingang van het park. Je hebt hiervoor een medische verklaring nodig van een arts. Op de website kun je vinden waar deze verklaring aan moet voldoen.

Easy Access Card Disneyland Parijs
De Easy Access Card met afsprakenkaartje

Hulpmiddelen

Vergeet vooral de hulpmiddelen niet waar jij iets aan zou kunnen hebben. Denk hierbij aan een zonnebril om visuele prikkels te beperken en oordopjes of een koptelefoon om lawaai te beperken. Rolstoelen zijn te huur in beide parken (op basis van beschikbaarheid) dus maak hier vooral gebruik van als dit je kan helpen de dag beter door te komen.

hulpmiddelen tegen prikkels
Ik ga niet zonder mijn zonnebril en noise cancelling oordopjes

Lees hier een eerdere blog met tips voor Disneyland

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.