Makkelijke maaltijd: Courgettesoep

Toen ik laatst ons favoriete makkelijke recept deelde kreeg ik daar veel reacties op. Ik kreeg ook meerdere keren de vraag of ik vaker makkelijke recepten wilde delen voor wanneer er weinig tijd of energie is. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar de makkelijke maaltijden die ik regelmatig maak wil ik best met jullie delen. Deze keer deel ik met jullie dit super simpele recept voor courgettesoep (Thanx Agnes 😉 ). Veel van jullie kennen dit recept vast al, dus dan is deze voor de enkeling die hem niet kent 😉

Gezond

Courgettes zijn super gezond.  Courgettes zitten vol met vezels, vitaminen en mineralen. Zo zijn ze zijn rijk aan kalium, calcium en fosfor en bevatten onder andere vitamine B1, B2, B6, B11 (foliumzuur) en veel vitamine C. Goed voor de weerstand dus en dat kunnen we allemaal momenteel goed gebruiken denk ik.
Vooral bij onze jongste heb ik vaak moeite om er genoeg vitamines in te krijgen, maar courgettesoep gaat er gelukkig meestal wel goed in. Ik vries dan ook vaak nog 1 of meerdere porties in voor hem.

Benodigdheden

3 Courgettes
1,5 liter water
3 a 4 bouillonblokjes

Soeppan
Staafmixer

Zo maak je deze courgettesoep

Kook het water (ik speel een beetje vals, want wij hebben een Quooker. Nog sneller klaar dus).
Maak ondertussen de courgettes schoon en snij deze in halve plakken. Ze hoeven niet geschild te worden. Liever niet zelfs, want in de schil zitten o.a. veel vezels. De schil kan wel veel pesticiden bevatten en daarom zijn biologische courgettes wel aan te raden.
Als het water kookt voeg je de courgettes en de bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 10 min koken.
Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de staafmixer er doorheen zodat een gladde soep ontstaat. En dat was em al! Culinair hoogstandje toch?

Lekker met een stokbroodje

Wij eten courgettesoep meestal met stokbrood, maar een lekkere tosti erbij valt ook vaak in de smaak.
Voor de variatie vervangen we de courgette soms ook door andere groente zoals bijvoorbeeld broccoli.

courgettesoep met stokbrood

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.