Over Koningsdag en ballonnen

meisje met oranje ballon bij de zon

Vroeg wakker

Koningsdag, 06.15 uur en ik zit beneden. Op zich niet zo vreemd op 27 april, maar terwijl bijna heel Nederland zich klaar maakt om op een kleedje in de stad te gaan zitten blauwbekken, om naar een muziekfestival te gaan, om zich lam te zuipen in de kroeg of om te gaan werken, kan ik gewoon al een tijdje niet meer slapen. En dat nadat ik pas tegen enen sliep.

Ballonnetje

Op deze Koningsdag mag ik me om 10.30 melden in het ziekenhuis voor een ballonnetje. Niet voor een feestelijke oranje ballon ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de koning, maar een ballonkatheter.Dat ballonnetje was nogal een tegenvaller. Toen ik zo ver in de zwangerschap van Fien was had ik al 2 cm ontsluiting en was ik dus ‘inleidbaar’. Toen ik een paar avonden terug wat kramp kreeg was ik er dan ook van overtuigd dat ik al prima inleidbaar zou zijn of dat dat niet eens meer nodig was. Dikke tegenvaller dus toen dat dinsdag niet zo bleek te zijn en ik nog geen datum had toen we de deur uit liepen bij de klinisch verloskundige.

Onzekerheid

Nu is het dus onzeker wanneer ik zal worden ingeleid, want die ballonkatheter moet eerst nog voor de ontsluiting gaan zorgen. En daar word ik onrustig van als N.A.H.-er, die tegenslag en onzekerheid. Dat ik ook nog meerdere keren duizelig ben geweest afgelopen 1,5 week helpt ook niet  erg mee. Iedere keer zo’n flashback naar mijn C.V.A.’s. Ik slik vanaf week 37 geen bloedverdunners meer en dat zorgt, net als tijdens mijn vorige zwangerschap, toch wel weer voor wat spanning. Zeker als ik dan net als voor de infarcten zo duizelig word. Ik ga er vanuit dat ik gewoon te druk ben en dat dat de oorzaak van de duizeligheid is, maar spannend is het wel.  Dus lukt het nog steeds niet om de rust te pakken die ik eigenlijk zo hard nodig heb en zit ik hier om 06.30 achter de laptop op Koningsdag.

Proost

Voor iedereen die vandaag wel gaat zitten blauwbekken op een kleedje, naar een festival gaat, zich gaat lamzuipen in de kroeg of moet werken: Veel plezier! En iedereen die dat niet gaat doen ook een fijne Koningsdag natuurlijk! Geen borrel voor mij, maar een beker warme melk. Proost!

Update

Wil je weten hoe mijn Koningsdag uiteindelijk verliep en wanneer ik ging bevallen? Je leest het >> hier <<

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.