Afvallen

Mijn gewicht… wie mij een beetje kent weet dat dit iets is dat mij zo’n beetje mijn hele leven al bezig houd. Ik was vroeger altijd al te zwaar. Door bijnierproblemen liep ik al op jonge leeftijd de deur plat bij de huisarts, kinderarts en diëtiste. Voordat ik 18 was had ik bijna ieder dieet dat er op dat moment was al geprobeerd, zonder succes. Toen ik uit huis ging en daardoor een stuk ongezonder ging eten (junkfood is gewoon makkelijker en goedkoper dan gezond eten) kwam ik helemaal razend snel aan en toen ik ook nog zwanger werd kwam ik op een punt dat ik alleen nog maar kon walgen van mijn lichaam. Niets geen trotse buik-foto’s, ik vond het verschrikkelijk.

Na de geboorte van Jazzlyn ging er een knop om. Ik gooide mijn leefstijl totaal om, ging gezonder eten, regelmatiger eten en vooral sporten, heel veel sporten. Ik stapte de hoge drempel van de sportschool over en werkte mezelf daar vijf, soms zelfs zes dagen per week in het zweet. Het resultaat mocht er zijn. In zo’n 9 maanden tijd ging ik van 110 kg naar 70 kg. Nog nooit was ik zo slank geweest.

Jaren wist ik mijn gewicht stabiel te houden, maar na mijn CVA werd dat steeds moeilijker, omdat het sporten een stuk lastiger was en is. Toen ik zwanger werd van Fien kwam ik 25 kg aan, gelukkig ging het er langzaam maar zeker weer af. Tijdens mijn laatste zwangerschap wilde ik absoluut niet zoveel meer aankomen dus ging ik zo gezond mogelijk eten. De eerste weken hield ik mijn gewicht stabiel, maar als snel kwamen de hormonen om de hoek kijken. Ik werd misselijk en het enige voedsel dat ik kon verdragen was ongezond. En zo zat er aan het einde van de zwangerschap toch weer ruim 25 kg aan.

Nu de energie nog minder is en het sporten daardoor nog lastiger, gaan die kilo’s er nog moeilijker af. Ik ben alweer maanden bezig met die keiharde strijd, maar het schiet allemaal nog niet erg op. Alle slechte dingen laten staan, niets meer snaaien en dan geen resultaat zien. Niet erg motiverend. Of zeg maar gerust, helemaal niet. Maar ik geef niet op, want die kilo’s moet en zal ik er af krijgen op een gezonde manier. En dus ben ik op zoek gegaan naar een iets dat wel werkt voor mij.

Ik ben altijd erg sceptisch over diëten, omdat ik heb ervaren dat dat allemaal niet werkt en dus is het ook nooit in me opgekomen om Weight Watchers te gaan doen, ik zag dat als het zoveelste dieet. Toen ik toevallig een paar blogs las van blogsters die het nieuwe programma van WW gebruiken werd ik toch wel nieuwsgierig. Uit de blogs begreep ik dat het vooral een mooie manier is om wat bewuster te worden van wat je eet. Dus niet zozeer een dieet. Voor mij eigenlijk een ideaal programma, want ik kan grotendeels blijven eten zoals ik deed, ik word alleen weer even bewuster van de hoeveelheden en van de tussendoortjes die ik ongemerkt wel eens naar binnen werk, zonder dat ik de hele dag calorieën moet tellen.

Ik heb lang getwijfeld of ik mijn gewicht wel moest vertellen, want dat is toch wel heel persoonlijk en ik schaam me er best voor, maar ik doe het toch. Ik zie het maar als stok achter de deur, nu moet ik wel echt doorzetten. Ik meldde me aan met 92,9 kg. Ik ben nu 3 weken bezig en ik heb mijn eerste doel al behaald! Wat me maanden lang niet lukte is me nu in 3 weken gelukt, ik weeg inmiddels eindelijk weer onder de 90! Ik kan niet wachten op mijn volgende doel, die 7 weer zien!

 

9 gedachten over “Afvallen”

  1. Hoi Yvonne. Deze maand krijg ik bij Weight watchers mijn 5e gouden ster. Ik ben al 4 jaar op streefgewicht en ga nog steeds iedere 2 weken naar de cursus. Die stok achter de deur heb ik nodig 😉 En jij gaat het ook zeker redden dat streefgewicht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.