Goede voornemens… hoe staat het ermee?

Het is weer even geleden sinds mijn laatste blog. De laatste dag van vorig jaar schreef ik over het afgelopen jaar en liet ik jullie mijn goede voornemens weten. We zijn inmiddels ruim 2 maanden op weg met het nieuwe jaar en dus een mooi moment om te kijken hoe het er met mijn goede voornemens voor staat.

 

Hier nogmaals mijn lijstje zoals ik hem 31 december schreef:

 

  • afvallen
  • meer rusten
  • dagen beter plannen
  • meer leuke dingen doen met ons gezin
  • maar ook meer quality time met de kids individueel
  • en daarnaast ook meer tijd voor mezelf
  • en vooral meer genieten!

 

Over het afvallen ga ik het later uitgebreid hebben, eerst de andere puntjes.

Meer rusten. Tja, dat blijft toch wel een lastig puntje. Vooral nu Fien in de middag niet meer slaapt en ik daardoor mijn eigen rustmoment ook mis. Dat brengt mij ook meteen op de reden van het lange uitblijven van een nieuwe blog, want het ging gewoon niet zo lekker. Door het missen van mijn rustmomenten heb ik niet echt de kans om bij te komen van energievretende activiteiten. De feestdagen waren leuk, maar ik heb weken last gehad van die maand. Verjaardagen, weekendje weg, allemaal heel leuk, maar ik mis de tijd om er van bij te komen waardoor de vermoeidheid zich meer en meer opstapelt. Maar goed, nog even en Fien heeft de magische leeftijd van 4 bereikt en dan kan de vlag uit.

Dagen beter plannen. Niet altijd makkelijk met 4 kinderen, maar het lukt me steeds iets beter. Ook weet ik steeds meer rekening te houden met de energievretende activiteiten en zorg ik dus dat ik de dagen erna zo min mogelijk hoef te doen.

Meer leuke dingen doen met ons gezin. Dat is er nog niet heel erg van gekomen helaas. Er is de afgelopen maand steeds wel iemand ziek geweest en net toen we een weekendje weg wilden plannen stopte de auto ermee en daardoor volgde een behoorlijk prijzige reparatie (slik) dus dat weekendje hebben we toch maar even uitgesteld. Volgende week staat er een bezoekje aan de Ajaxselectie en een dagje Efteling op de planning dus maar duimen dat er niemand ziek is en dat de auto het blijft doen.

Meer quality time met de kids individueel. Met Jazzlyn winkel ik regelmatig, maar vooral de qualitytime met Rivaro schoot er vaak bij in en dus ga ik nu af en toe even lekker ergens een broodje met hem eten of even shoppen. Al doet hij het alleen maar om de Dunkin Donuts en Starbucks en houdt hij het shopgedeelte het liefst zo kort mogelijk.

Meer tijd voor mezelf. Zie ‘meer rusten’ hierboven. Vanaf 23 mei nog maar eens proberen šŸ˜‰

Meer genieten. Ook dit schiet er door de drukte en vermoeidheid nog een beetje bij in, maar genoeg leuke dingen op de planning dus moet goed komen.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.