Ik geef het toe: ik ben verslaafd aan kerstfilms

Ik was nog heel jong toen ik er al gek op was: Kerstfilms. Ik hou echt van kerst en het allerleukste hieraan vind ik misschien wel de films. Om tijdens de kerst te kijken, maar zeker ook al voor kerst om alvast in de stemming te komen. Voorheen was dat was lastiger, want op tv zijn kerstfilms meestal pas te zien als het daadwerkelijk kerst is, of hooguit een paar dagen ervoor. We hadden de videotheek en wat later konden we films downloaden, maar echt breed was het aanbod meestal niet dus keek je alle delen van The Santa Claus en Home Alone iedere kerst maar weer. Totdat daar Netflix was… 

Netflix

Netflix heeft een aardige collectie kerstfilms die ieder jaar wordt aangevuld met nieuwe (en oude) films.  Er gaat niets boven een cheesy kerstfilm onder een dekentje op de bank. Dus ik kan vanaf half november mijn hart ophalen, want vanaf dan wordt de collectie weer aangevuld.

Hallmark Channel

Tijdens mijn zoektocht een paar jaar geleden ondekte ik iets waar ik met mijn kerstfilmverslaving wel heel blij van werd. Hallmark Channel! Bij Hallmark Channel tellen ze af tot kerst met allemaal nieuwe kerstfilms. Helaas hebben wij in Nederland geen Hallmark Channel. Balen! Maarrr… Op RTL8 is ook een Countdown to Christmas te zien met deze heerlijke films. Vanaf 6 december iedere avond 2 kerstfilms!

Mijn top 10

Zoek je ook last minute nog wat inspiratie voor een kerstfilm? Dit is momenteel mijn top 10 (en nee, ik schaam me er niet voor 😅) : 

  1. The Polar Express (onze all time favorite eindelijk op Netflix!)
  2. The Christmas Chronicles 2 (Netflix)
  3. Jingle Jangle: A Christmas Journey (Netflix)
  4. The Holiday Calander (Netflix)
  5. Noelle (Disney+)
  6. Crown for Christmas (Hallmark Channel)
  7. A Christmas Prince (Netflix)
  8. Operation Christmas Drop(Netflix)
  9. Holidate (Netflix)
  10. The Princess switch Switched Again (Netflix)

En misschien geen film, maar zeker ook leuk om te kijken: De Netflix serie Dash&Lily.

En op YouTube vind je ook nog ontzettend veel kerstfilms.

Fijne feestdagen lieve lezers en bedankt voor jullie interesse in mijn blog het afgelopen jaar! ❤️

Portretje door @Nelleketekent

*Photo by Sean Wells on Unsplash

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.