De 10 leukste apps op de iPad voor peuters en kleuters

kleuter met ipad op de bank

Fien is, net als bijna ieder ander kind, gek op de iPad. Ze gaat graag naar school en speelt graag buiten en geeft zich dan voor de volle 100%. Ik gebruik de iPad dan ook voornamelijk om haar even te laten relaxen op de bank. En hij is natuurlijk ideaal tijdens lange ritten in de auto, trein of vliegtuig. Of zoals vandaag, om ze bezig te houden terwijl ik wakker aan het worden ben, omdat zij dat weer eens veel te vroeg waren 😉 Kaeden is nu 2 jaar en begint ook af en toe wat interesse te tonen in de iPad. Ik stelde een lijstje samen van wat zij de 10 leukste apps voor peuters en kleuters vinden voor op de iPad.

1 – Lego Duplo

Lego heeft een paar hele leuke spelletjes die geschikt zijn voor de kleintjes. Lego Duplo Trains is hier favoriet!

2 – Netflix

Tja, die kan natuurlijk niet ontbreken 😉 Abonnementen zijn er vanaf €7,99 per maand. Geen WiFi onderweg? Vergeet niet vooraf de favoriete filmpjes van de kids (en misschien wel die van jezelf) te downloaden!

3 – YouTube Kids

Bij Fien is eigenlijk de gewone YouTube favoriet, maar omdat daar toch af en toe wel rare filmpjes voorbij komen vind ik zelf YT Kids fijner voor de kleintjes.

4 – My PlayHome

Fien gebruikt sinds kort de app My PlayHome. Op dit moment de gratis versie, maar er is ook een uitgebreidere versie (€4,49). Het is een soort moderne versie van een poppenhuis.

5 – Dikkie Dik Zoekspel

Een leuke app vol zoek- en vindspelletjes. Hij is niet gratis (€2,29), maar ik vind het het zeker waard.

6 – Juf Roos

10 leuke en leerzame spelletjes voor kinderen van ongeveer 2 tot 5 jaar oud.

7 – Toca Kitchen Monsters

Eten bereiden voor 2 monsters. Vooral de reactie van de monsters op het eten vind Fien hilarisch!

8 – Geweldige dieren puzzel

Verschillende puzzels voor de kleintjes. Leuke manier om te leren puzzelen! De eerste 3 puzzels zijn gratis, om alle puzzels te kunnen doen betaal je €3,49.

9 – NPO Zappelin

De App werkt bij ons helaas niet op de iPad die de kinderen mogen gebruiken, omdat hij te oud is. Heel jammer, want hij is wel heel erg leuk. Knutselen, filmpjes, spelletjes, verhaaltjes, de kleintjes kunnen hier erg zoet mee zijn.

10 – LOL Ball Pop

Leuk en verslavend spelletje om LOL poppetjes vrij te spelen. Niet alleen voor leuk voor de kinderen 😉


Mocht het dus vies weer worden deze vakantie en je weet niets meer te verzinnen, dan kunnen ze hier in ieder geval een tijdje zoet mee zijn. De meeste van deze apps voor peuters en kleuters zijn nog heel pedagogisch verantwoord ook 😉

Nog een tip om iets te doen te hebben in de vakantie bij slecht weer vind je >>hier<<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.