Eindelijk zon!

schaduw in het park met hond

Wat was ie lekker he? Dat zonnetje afgelopen dagen. Ook al is het nog wel fris. De laatste jaren merk ik steeds vaker hoeveel invloed de zon op mij heeft. Als het een tijdje nat, grijs en grauw is geweest, heb ik nog meer last van mijn vermoeidheid. Niet alleen omdat ik de kinderen dan voornamelijk binnen moet vermaken en ze dat al snel zat zijn met alle gevolgen van dien, maar ook omdat ik de energie mis die ik van de zon krijg.

Ik kan echt blij worden van een lekker zonnetje, of het nou koud is of niet. Lekker naar buiten, met of zonder kinderen, met of zonder hond. Ook probeer ik, tot grote ergernis soms van Tony, zoveel mogelijk zon binnen in huis te krijgen dus alles gaat open op een zonnige dag. En niet alleen ik, maar ook mijn plantjes worden daar erg blij van. Ze hebben het best wel zwaar in de winter en snakken ook naar wat zonlicht.

Ik was weer een periode ontzettend moe, doordat het gewoon heel druk was rond de zorg voor de kinderen. De zorgen rond onze puber, het dyslexie onderzoek van Rivaro en het zoeken naar een nieuwe school en de aandacht die de kleintjes vragen. Dat vreet allemaal energie. Gelukkig gaat het na een beetje zon meteen weer iets beter. Ik zou eigenlijk een doorverwijzing naar een zonnig land aan de huisarts moeten vragen, gewoon lekker overwinteren op Bali of zo, maar ik vrees dat de zorgverzekering daar niet mee akkoord gaat šŸ˜‰

Fijne dag lieve lezers en dat er nog maar veel zonnige dagen mogen volgen!

2 gedachten over “Eindelijk zon!”

 1. Hoi Yvonne zeer herkenbaar ik heb het ook maar na jaren leer ik er steeds beter mee om te gaan met de vermoeidheid maar ook als het hart waait of regent dan ben ik snel vermoeid.
  Dat komt ook omdat ik nog werk bij de sociale werkplaats in Hoorn,ik ben daar postbode en dus altijd buiten heerlijk is dat,om buiten te zijn en alleen.
  Maar ook licht in huis vind ik belangrijk het liefst al het licht aan, Want donker is zo somber

  M.v.g. Kees Schooneman.

  1. Bedankt voor je reactie, Kees! Ik kan me voorstellen dat je sneller vermoeid bent als het hard waait of regent. Dat heb ik zelf ook, het zijn toch weer extra prikkels die je moet verwerken. Voor de zon zet ik buiten een zonnebril op, maar dat kun je voor wind of regen niet doen.
   Groeten, Yvonne

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.