De invloed van YouTube

youtube

Influencers, ik moest eerst een beetje lachen om de term. Ik bedoel, kom op, het zijn gewoon mensen die wat foto’s en filmpjes posten op internet. Toch ervaar ook ik steeds meer dat deze mensen toch echt wel veel invloed op ons en vooral onze kinderen kunnen hebben. Vandaag nog werd het mij pijnlijk duidelijk wat een YouTube filmpje kan doen.

Ik geef eerlijk toe, ik koop wel eens iets, omdat ik het op Instagram voorbij heb zien komen en ook nieuwsgierig ben geworden. Bij kinderen gaat dat nog net even makkelijker. Jazzlyn ziet regelmatig kleding of make-up voorbij komen dat ze ‘moet’ hebben. En zo is Fien helemaal gek geworden op de LOL Surprise ballen, omdat ze dat in meerdere YouTube filmpjes voorbij zag komen. Dat was ook zo’n beetje het enige dat ze aan Sinterklaas en de Kerstman vroeg. En zij bleek niet de enige.

Maar bleef het maar bij wat speelgoed en make-up… Vorige week kwam ze namelijk door een YouTube filmpje op het idee om haar haar af te knippen. En dan niet een klein stukje, nee, tot boven haar schouders! Ik dacht nog, dat waait wel over, maar helaas. De hele week heeft ze het over niets anders gehad. Ik heb tegen haar gezegd dat ze er eerst nog maar eens goed over na moest denken, want een Elsa vlecht zou dan bijvoorbeeld niet meer mogelijk zijn. Maar Fien was zo vastbesloten dat ze zelf alvast maar de schaar erin had gezet. Toen heb ik dus toch maar snel een afspraak gemaakt bij de kapper.

De dagen daarna heb ik iedere dag geprobeerd het uit haar hoofd te praten, maar zonder succes. Ik heb het gisteren nog prachtig ingevlochten, maar ook dat liet haar niet van gedachten veranderen. Vanmorgen was het dan zover. De schaar in haar mooie lange lokken… Zelf met een big smile, mama nog net niet in tranen. Gelukkig kan ze het hebben.

2 gedachten over “De invloed van YouTube”

  1. Het staat haar prachtig. En vroeger was er geen you tube maar de tina en in onze tijd tv. Farah Fawcett kapsels enz. Popgroepen of filmsterren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.