Goede voornemens, ook dit jaar ontbreken ze niet

goede voornemens dus geen oliebollen meer

Goede voornemens… daar zijn ze weer. Bij mij komt in ieder geval één voornemen ieder jaar weer terug, afvallen. Het ene jaar wat meer nodig dan het andere jaar, maar hij blijft toch telkens weer terugkomen (deze blog bewijst dat 😉 ). Mijn never ending story.

Gestrandde poging

Dit jaar is het weer even hard nodig. Heel hard mag ik wel zeggen.
Het jaar begon eigenlijk wel aardig, ik viel wat kilo’s af door koolhydraatarm te gaan eten. Ja ja, ik probeerde maar weer eens iets. Maar het bleef bij die paar kilo’s en dat kwam mijn motivatie niet ten goede. En dus strandde poging.

Eerst van mezelf en mijn lichaam houden

Ik dacht, misschien is het tijd om gewoon eerst eens van mezelf en mijn lichaam te gaan houden, maar dat is lastiger dan ik het zo even schrijf. En met het loslaten van het eeuwige gevoel om te moeten lijnen kwamen de eerste kilo’s er al weer aan. En dan zat ik echt niet iedere avond aan een zak chips ofzo hoor, ik stopte niet alles klakkeloos in mijn mond, maar probeerde gewoon ‘gewoon’ te eten. Ik denk dat dat is wat jaren lang allerlei lijnpogingen met je lijf doen. Het komt je stofwisseling, die bij mij toch al niet geweldig was, niet ten goede.

Gescheurde enkelbanden

En toen scheurde ik ook nog mijn enkelbanden. De eerste weken kon ik niets, niet lopen, niet fietsen. Nul beweging dus. Langzaam kon ik steeds een beetje meer, maar we zijn nu ruim 14 weken verder en mijn enkel is nog steeds niet helemaal hersteld. Flinke tegenvaller dus en ik haal dus nog steeds bij lange na niet de minimaal 10.000 stappen die ik meestal iedere dag zet. Het is gewoon nog te gevoelig. Niet goed voor mijn gewicht, want de kilo’s zijn er afgelopen 14 weken aangevlogen.

10 kilo aangekomen

En zo is er dus van mijn goede voornemen van afgelopen jaar niets terecht gekomen. Er zit zelfs bijna 10!! kg bij. En daar kan ik echt heel verdrietig van worden. Als ik mezelf in de spiegel zie walg ik van mezelf. De goede voornemens, die er dus ook dit jaar weer gewoon zijn, komen nu echt goed van pas. Het roer moet (weer) om, ik ga ervoor, de oliebollen meteen in de ban!

Meteen aan de slag

Dus begon ik deze eerste dag van dit decennium met een gezonde smoothie, heb ik voor morgenochtend een afspraak bij de huisarts gemaakt om nog eens goed naar die enkel te laten kijken en staat voor morgenavond mijn eerste sportschool date. Als ik niet kan wandelen en/of hardlopen moet het toch op een andere manier gebeuren. Op naar een gezonder lijf!

Gelukkig nieuwjaar lieve lezers en dat al jullie (en mijn) goede voornemens uit mogen komen dit jaar!

2 gedachten over “Goede voornemens, ook dit jaar ontbreken ze niet”

 1. Och lieverd, zooooo herkenbaar dit, en nu begon ik de laatste paar maanden mezelf een beetje te accepteren zoals ik ben en dan bammmmmmmmmmmmmm komt er een chirurg die mij (had ik gehoopt) van mijn dubbele nekhernia kon afhelpen met een vervelend bericht, de operatie is met mijn “gewicht” heel risicovol dus beter eerst afvallen of misschien dacht hij nog beter een gastric bypas ??? nou dat laatste word het niet en nou ja eerlijk eigenlijk het eerste ook niet wahahaha maar ja moet toch iets gaan bedenken dus…………….. ik weet het nog niet en ik blijf het toch jammer vinden dat je zo ver weg woon anders hadden we samen iets kunnen bedenken toch?? Good luck darling
  Liefs van Annemarie.

  1. Oh neee! Dat is ook balen! Een keer een lekkere wandeling maken samen als mijn enkel weer een beetje normaal functioneert?
   Jij ook heel veel succes lieve Annemarie en ik hoop dat je een oplossing kan vinden die voor jou ook goed voelt!
   Dikke kus!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.