Terugblikken en voornemens

De laatste dag van het jaar is aangebroken en dat is natuurlijk het moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar.
Mijn 2017 was op zijn zachtst gezegd weer een bewogen jaar en door alle drukte vergeet ik af en toe te zien hoe rijk we eigenlijk zijn en vergeet ik soms te genieten van alles dat we hebben. Goed om even terug te kijken dus. Ons leven is verrijkt met een prachtige zoon/broertje en wat zijn we allemaal gek op onze kleine charmeur. Het is even zwaar geweest, met als dieptepunt zijn opname in het ziekenhuis (lees mijn blog over die opname hier), maar gelukkig gaan we met een blij en vrolijk mannetje het nieuwe jaar in.

Keihard hebben we afgelopen jaar geklust in ons nieuwe huis, waarvan we afgelopen februari eindelijk de sleutel kregen. Het is nog niet helemaal klaar, maar we zijn helemaal gesetteld en wonen hier heerlijk. Ons huis is super mooi geworden, de kinderen hebben nieuwe vrienden gemaakt en we hebben hele lieve, fijne buren om ons heen. Ik ben dus blij dat we de stap genomen hebben en dankbaar dat het zo is geworden als ik gehoopt had.

Helaas ook minder leuke dingen, zoals het verlies van ons grote hondenkind, Joya. Wat moesten we door die rotziekte ineens snel afscheid van haar nemen. Mijn ontzettend lieve grote goedzak, laat een enorme leegte achter in huis, maar gelukkig kunnen we terugkijken op 7 jaren vol onvergetelijke momenten met haar.

 

Genoeg teruggeblikt, tijd om vooruit te kijken! Wat gaat 2018 ons brengen?
Ik hoop toch wel op een iets rustiger jaar nu hoor. Geen verhuizing en zeker geen baby. Dat zijn mijn goede voornemens dit jaar. Uiteraard heb ik daarnaast ook mijn jaarlijks terugkerende voornemen om af te vallen en zo nog een paar. Ik heb ze even op een rijtje gezet…

  • afvallen
  • meer rusten
  • dagen beter plannen
  • meer leuke dingen doen met ons gezin
  • maar ook meer quality time met de kids individueel
  • en daarnaast ook meer tijd voor mezelf
  • en vooral meer genieten!

Aardig lijstje al zo om mee aan de slag te gaan dacht ik, dus met het afvallen ben ik maar alvast begonnen. Best pittig zo rond de feestdagen (de oliebol was heerlijk, buurman! ;-)), maar van uitstel komt afstel en eind januari staat een weekendje weg op de planning (CenterParcs=zwembad=badkleding=help!) dus die extra kilo’s van de zwangerschap hebben er nu lang genoeg aangezeten en mogen nu echt wel weg. De eerste 3 kilo is er af dus het begin is weer gemaakt! Nu met sporten nog even een goede balans zien te vinden zodat het energie oplevert en niet te veel kost, want ik ben vaak geneigd om te hard van stapel te lopen. Dat ging toen ik nog gezond was prima en bleek een zeer succesvolle manier op veel af te vallen, maar nu met mijn N.A.H. gaat dat toch iets anders. Nog even puzzelen dus, maar die kilo’s moet en zal ik er af krijgen dus ook daar vind ik vast snel mijn weg wel in. Ik ga ervoor om het hele lijstje aan het einde van 2018 af te kunnen vinken.

 

Verder zal 2018 ons weer mooie mijlpalen brengen waar ik erg naar uitkijk.
De eerste verjaardag van Kaeden bijvoorbeeld. Schreef ik net nog over zijn geboorte, heb ik het nu alweer over zijn 1e verjaardag, maar zo snel gaat het gewoon. Je knippert een keer met je ogen en je baby is ineens geen baby meer, maar een dreumes.
De vierde verjaardag van Fien is ook zo’n mijlpaal waar ik naar uit kijk. Zij zelf ook, want wat is ze er aan toe om naar school te gaan. Dan is mijn peuter zo maar ineens alweer een kleuter.
Voor Rivaro ook een mijlpaal, hij zal gaan starten aan zijn laatste jaar op de basisschool.

Genoeg te beleven dus ook in 2018, ik heb er zin in!

Tot volgend jaar!

 

2018, I’m ready, bring it on! 

 

 

 

 

2 gedachten over “Terugblikken en voornemens”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.