Review: Mattel Play in Sevenum

Mattel Play, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord tot ik meer info zocht over de omgeving van onze vakantiebestemming, recreatiepark de Leistert. Mattel Play is een soort gethematiseerde binnenspeeltuin voor kinderen tot een jaar of 9. Een van de thema’s is Thomas de Stoomlocomotief. De grote favoriet van mijn jongste. Mattel Play kwam dus bovenaan mijn to-do lijst. Of het was wat ik ervan gehoopt had vertel ik je in deze blog.

Hittegolf

Het was warm tijdens onze vakantie. Heel warm. Een hittegolf in Nederland en waar is het dan meestal het warmst? Juist, in Limburg. En waar zaten wij? Juist, in Limburg. Ik had een aardige to-do lijst. Toverland, de Outlet in Roermond, een wandeling in de natuur van België, Irrland in Duitsland. Maar het was overal te warm voor.
Gelukkig is Mattel Play binnen en hebben ze nog airco ook dus een ideaal uitje tijdens een hittegolf.

Fun & Entertainment Center Sevenum

Mattel Play bevind zich in het FEC Sevenum. Het Fun & Entertainment Center Sevenum ligt bij vakantiepark de Schatberg. Naast Mattel Play vind je hier ook The Portal Action house (freerunbaan, trampolines, BMX/skatebaan), The Portal Lasergame (momenteel gesloten i.v.m. de maatregelen rond het Coronavirus), FEC Bar & Balls en het ‘all you can eat’ ABC Restaurant.

FEC Sevenum
Fun & Entertainment Center Sevenum

Minpunt

Mattel Play bestaat uit 2 verdiepingen, er is een grote trap en een kleine lift aanwezig.
Het grootste minpunt van Mattel Play viel mij, als NAH-er, meteen op, maar ook voor gezonde mensen is het denk ik meteen merkbaar: de overvloed aan prikkels. Het is er vrij donker met heel veel bewegende lichten in verschillende kleuren en het is er ook nog eens behoorlijk lawaaierig ondanks dat het er niet heel druk was.

Thomas de Stoomlocomotief

Onze tafel bevond zich boven dus daar zijn wij meteen in de Thomas de Stoomlocomotief ‘wereld’ begonnen. Achteraf misschien niet heel slim aangezien we Kaeden hier vervolgens niet meer wegkregen. Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, Angelina Ballerina, Mega Blocks, Mega Construx, super leuk allemaal, maar hij wilde gewoon zo snel mogelijk weer terug naar ‘zijn’ Thomas.

Cranky de Kraan Mattel Play
Cranky de Kraan glijbaan
Kaeden in het treintje


Voor Kaeden was dit uitje dus al geslaagd na het zien van Thomas. Wat was hij onder de indruk van de grote Thomas locomotief waar hij in kon klimmen, de treintjes waar hij zelf in kon rijden, de grote Cranky de Kraan glijbaan en de ballenbak van Harold de helikopter. Hij wist niet waar hij kijken moest.

Thomas de Stoomlocomotief Mattel Play
Thomas de Stoomlocomotief thema bij Mattel Play

Leerzaam

Oefenen voor de spiegel op echte ballet barre en daarna als een echte Angelina Ballerina in tutu een voorstelling geven op het podium. Met een brandweermanhelm op een brandend huis ingaan net als Brandweerman Sam of help samen met Scoop de graafmachine Bob de Bouwer een handje. Wat is dit leuk voor kinderen zeg! En niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Bij Mattel Play staat spelen, leren en ontdekken centraal en dat is in mijn ogen ook goed gelukt.
Het enige dat ik miste was nog een thema dat wat meer gericht is op meisjes. Bij Mattel denk ik meteen aan Barbie en ik vond het dan ook jammer dat dit thema niet gebruikt is bij Mattel Play.

ballet barre Angelina Ballerina Mattel Play
Mijn eigen Angelina Ballerina

Corona maatregelen

desinfecterende handgel Mattel Play
Handen desinfecteren ivm Corona maatregelen

In verband met de maatregelen rond Corona reserveer je vooraf online. Betalen gebeurt wel aan de kassa. Voor kinderen van 2 t/m 9 jaar betaal je €8,75, vanaf 10 jaar en dus ook voor volwassenen is dat €5. Kinderen onder de 2 zijn gratis.
Na binnenkomst kregen we een ‘eigen’ tafel toegewezen. Super handig, want hier konden we dus gewoon onze spullen laten staan terwijl we alle werelden van Mattel Play konden gaan ervaren.
De dag is ingedeeld in tijdsblokken van 2 uur. Het tijdsblok van 2 uur was voor mij door alle prikkels meer dan genoeg, maar de kids hadden nog wel graag wat langer willen blijven spelen. Dan hadden we misschien ook iets uitgebreider pauze kunnen nemen met drinken en wat lekkers, want er is ook een restaurant aanwezig. Het bleef nu bij een snelle koffie voor ons en een kan limonade voor de kids.

menu restaurant Mattel Play

Meet & Greets met Brandweerman Sam, Bob de Bouwer en Angelina Ballerina gaan helaas tot 1 september niet door. Ook het voorlezen in de wereld van Thomas de Stoomlocomotief gaat voorlopig niet door.
De Rollerdisco is buiten gebruik.
Je kunt alleen per gezin/huishouden reserveren met een max. van 5 personen en er  mogen 2 volwassenen per reservering mee naar binnen.
Er staan meerdere pompjes met desinfecterende handgel in Mattel Play.

Iedere tafel is genummerd, de tafel blijft ‘van jou’ gedurende het hele tijdsblok
Bob de Bouwer Mattel Play Sevenum
Bob de Bouwer
Brandweerman Sam thema Mattel Play Sevenum
Brandweerman Sam

Yeah or Neh?

Voor kinderen tot zo’n 9 jaar is dit zoveel leuker dan een gewone indoor speeltuin. De bekende thema’s maken het heel speciaal. Ondanks alle Corona maatregelen was het dus voor onze kinderen een dikke vette Yeah en willen ze het liefst zo snel mogelijk weer terug.

ABC Restaurant

Om het uitje compleet te maken had ik aansluitend aan ons bezoek aan Mattel Play ook meteen gereserveerd bij het ABC Restaurant dat in hetzelfde gebouw zit. Ik ben normaal niet zo van de All you can eat vreetschuren, maar deze heeft mij positief verrast. Het ABC Restaurant bestaat uit eigenlijk uit meerdere kleinere restaurants. Een vis restaurant, een steakhouse, fast food, een saladbar, soep, sushi, een Italiaan, Chinees, Pancakes & Waffles, een Mexicaan en wat mij betreft de beste: de bakery (heerlijke koekjes, taartjes, donuts, macarons, toetjes, cake, ijs, suikerspinnen, etc.). Je mag overal pakken wat je wilt. Ook het (non-alcoholische) drinken is inbegrepen en ook wat dat betreft is de keuze reuze.
Voor de kinderen is er een indoor speeltuin waar ze zich kunnen uitleven als ze uitgegeten zijn, ideaal!
Ook bij het ABC Restaurant is goed rekening gehouden met de Corona maatregelen, de looprichting staat aangegeven op de vloer en er staat voor ieder buffet een pomp een met desinfecterende handgel.

Een klein deel van de toetjes bij het ABC Restaurant

Brand

Helaas heeft in november ’22 een brand een groot deel van het FEC Sevenum verwoest. De schade aan Mattel Play was zo groot dat is besloten deze niet opnieuw te openen. Ook The Portal Action house zal niet meer geopend worden. Op de plek van Mattel Play en The Portal Action house komen vanaf najaar 2023 twee nieuwe activiteiten. Minigolf in een uniek Amerikaans thema en een interactieve escape experience. Wij gaan zeker een keer kijken als het klaar is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.