Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn adventskalender!?

adventskalender

Het zorgt jaarlijks voor 2 maanden lang stuiterende kinderen. November en december zijn heftige maanden voor kinderen. Het begint met Sint Maarten, daarna gaan we meteen door met Sinterklaas en als die het land uit is begint de kerststress. En dan vergeet ik bijna oud&nieuw nog. Het is een leuke periode, maar ook ontzettend vermoeiend. Niet alleen voor de kids. Dat moet anders kunnen dacht ik al een paar jaar. Hoe? We schrappen het schoenzetten en introduceren de adventskalender.

Sinterklaas overslaan

Tja, hoe verminder je de prikkels in deze heftige periode? Nou, door er een feest tussenuit te halen! Veel mensen weten inmiddels wel dat ik niet heel veel met Sinterklaas heb, maar des te meer met kerst. Sinterklaas overslaan is voor mij dus een logische keuze, maar geen makkelijke keuze met twee kleine, gelovende, kinderen. Die vinden het namelijk wel heel leuk. Gelukkig vinden ze kerst net zo leuk en dat maakt het iets makkelijker. En Corona helpt ook een handje mee dus is het een ideaal jaar om te beginnen met het overslaan van Sinterklaas.

Sint in lockdown

Ik vond het wel een mooie om te vertellen dat Spanje in Lockdown zit en dat Sinterklaas dit jaar niet kan komen. Maar ja, het Sinterklaasjournaal vertelt een heel ander verhaal en dat kijken ze ook op school. Dus helaas, zo makkelijk kwam ik er niet vanaf. “We vragen aan Sinterklaas of hij de cadeaus doorstuurt aan de Kerstman” dan maar. En verrek, ze vonden het een top idee. “Dan hebben we extra veel cadeaus met kerst!”.

Meer rust

Ik moet zeggen, het geeft nu al ontzettend veel meer rust om niet echt met Sinterklaas bezig te zijn. Normaal zijn ze rond deze tijd al behoorlijk gespannen, nu valt het reuze mee. Ik heb vooraf gezegd dat ze hun schoen dit jaar maar 2x mogen zetten en ze hebben er tot nu toe alleen de eerste avond om gevraagd terwijl ze er normaal bijna dagelijks naar vroegen.

Adventskalender

Om het schoen zetten te vervangen krijgen ze op 1 december een mand met cadeautjes: hun eigen adventskalender. Tot en met 24 december iedere dag een cadeautje open maken. De pubers krijgen een simpelere, kant en klare, versie. Twee keer 24 cadeautjes dus nu. Meer dan genoeg om bij elkaar te moeten zoeken. Gelukkig begint Action al vroeg met kerstartikelen waaronder kerst snoepgoed. Daar heb ik dus sowieso het een en ander van ingeslagen. Verder heeft Sostrene Green ontzettende leuke kleinigheidjes voor een adventskalender en ben ik goed geslaagd bij de Hema, Kruidvat en Primark. Voor Fien make-upjes en sieraden, voor Kaeden auto’s en treintjes.

Voor Kaeden kocht ik in een webshop een groot aantal Thomas de Stoomlocomotief artikelen. Helaas is de webshop geen aanrader.

Inpakken

Om het extra leuk in te pakken heeft Sostrene Grene geweldig inpakpapier en feestelijke linten. Ook hebben zij keuze uit meerdere soorten stickers (voor maar €1,40!) speciaal voor adventskalenders.

kerst inpakpapier en stickers voor de adventskalender
Sostrene Grene heeft genoeg om de cadeautjes leuk in te pakken

Op Pinterest staan super leuke ideeën om de adventscadeautjes te ‘presenteren’ (zoek op adventskalender). Ik heb ervoor gekozen om het in gouden letterkratten van de Hema te doen. Dan kan er meteen een leuke tekst op. En zijn ze niet ontzettend feestelijk met hun glitters en goud?

Bring it on!

Ik ben benieuwd wat de kids er zelf van vinden. Ik vond het zelf in ieder geval heel leuk om deze adventskalenders te maken. Laat december maar beginnen!

Wil je ook alvast in de kerststemming komen? Ik geef je hier tips voor zoetsappige kerstfilms 😉

De tekst op de krat mist nog, de kleine boef kwam de hoek al om dus werd het een haastklusje 😉

4 gedachten over “Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn adventskalender!?”

  1. Leuk gedaan. Wij vieren geen sinterklaas en geen kerst met kadootjes. Maar met een aankomende kleine zal Sint volgend jaar,wel even langskomen. Veel plezier voor jullie , zal vast geweldig en gezellig worden en zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.