Center Parcs Park Allgäu, was het de lange rit waard?

Mijn kinderen en de ondergaande zon achter onze cottage in Center Parcs Park Allgäu

Het was weer even zoeken, onze vakantiebestemming van dit jaar. Ik wilde naar Frankrijk, Tony wilde graag naar Duitsland. Uiteindelijk hebben we de kids mee laten stemmen en werden het de luxe huisjes van het hagelnieuwe Center Parcs Park Allgäu in Zuid-Duitsland. Ben je benieuwd of ik dat achteraf gezien ook leuk vond? Lees dan verder!

De reis

Ik vond de reis toch wel wat tegenvallen. Wij maakten eerst een tussenstop in Keulen en sliepen daar een nachtje bij mijn broer. Daarna zou het nog maar zo’n 5,5 uur zijn tot Leutkirch im Allgäu, maar dat werd in werkelijkheid zo’n 8,5 uur door alle wegwerkzaamheden en een probleempje met onze auto. En 8,5 uur is lang met 4 kinderen in de auto. Heel lang 😅. We kwamen dus pas in de avond aan en dat was toch wel jammer van die eerste dag. De terugweg deden we zonder overnachting en toen deden we er 10 uur over.

Aankomst Center Parcs Park Allgäu
De aankomst bij Center Parcs Park Allgäu (foto: Mariëtte Centerparcsforum)

Anders dan anders

Bij Center Parcs denk je al snel aan de gedateerde in het bos staande witte bungalows. Vorig jaar probeerden wij al eens wat anders uit dan die bungalows en kozen voor het Franse park Le Lac d’Ailette. Uiteraard schreef ik daar ook een stukje over. Maar zo mooi en luxe als hier in Center Parcs Park Allgäu hadden wij het nog niet meegemaakt. Ik had een 8 persoons cottage voor ons 6en geboekt. Zo hadden de pubers ieder een eigen kamer en dat kan zomaar weer wat ruzies schelen 😉 . Park Allgäu heeft als een van de weinige parken naast Comfort, Premium en VIP cottages ook Exclusive cottages. De prijs viel, voor Center Parcs begrippen, heel erg mee vond ik dus gingen we voor wat extra luxe.

Exclusive cottage Center Parcs Park Allgäu
Onze Exclusive cottage

De cottage

Een 8 persoons Exclusive cottage werd het dus en wat was het een heerlijk huis! Vier badkamers waarvan de grootste met grote sauna, 2 persoons bubbelbad, bluetooth speakers in de spiegel (was de oudste pubert natuurlijk errug blij mee), en toegang tot een groot balkon met ligstoelen. Verder hebben alle badkamers een heerlijke regendouche. Vier slaapkamers met luxe boxsprings en tv. Luxe keuken, luxe servies, luxe Dolce Gusto, alles luxe 😏 Zelfs een wasmachine ontbrak niet!

Het park

Wat ons vooral opviel in dit park is de rust, heerlijk! Het is misschien nog wat kaal, veel groen moet nog groeien, maar dat komt vast goed. Het park ligt tussen de heuvels, maar is zelf gelukkig vrij vlak. Dat was wel zo fijn met onze gehuurde fietsen 😉

Er is genoeg te doen op het park voor iedereen. In- en outdoor minigolf, een klimparcour, boogschieten, etc. Ook is er uiteraard een kinderboerderij, zijn er meerdere speeltuinen buiten en ook een indoor speeltuin.

Verder zijn er in de Market Dome verschillende restaurants, komt Orry natuurlijk regelmatig langs om wat leuks te doen met de kinderen en er is in de avond ook entertainment voor volwassenen. Er is een supermarkt, een bakker, een winkel met producten uit de streek, een winkel met speelgoed, kleding e.d. en ook de receptie is hier te vinden.

Twee keer per week is er een farmer market achter de Market Dome, waar je onder andere bier van de plaatselijke brouwer kunt kopen. Echt een aanrader om eens te gaan kijken als je er bent.

De Aqua Mundo van Center Parcs Park Allgäu

Hier gaat het natuurlijk uiteindelijk allemaal om bij Center Parcs. De Aqua Mundo. Voor mij met mijn NAH een verschrikking met overal kletterend water en gillende kinderen, maar wat hebben de kinderen zich hier vermaakt. Die waren echt het water niet uit te krijgen. Er is een kinder-doe-bad, een peuterbad met zandbak, bubbelbaden, een snorkelbad, een klimwand, een Water Playhouse, een golfslagbad met stroomversnelling. Natuurlijk ook een buitenbad met zonneweide, een wildwaterbaan en meerdere glijbanen. Waaronder de Aqua Crater, waar je alleen in een band vanaf kunt gaan, maar ook met z’n tweeën of zelfs met z’n drieën. En de Aqua Rocket, waarbij je in een buis gaat staan en dan het luik onder je open gaat waardoor je een soort vrije val maakt, brrr. Je snapt dat ik die heb overgeslagen 😉

Center Parcs Park Allgäu met een NAH

Hoe ik dit park heb ervaren als NAH-er?
Center Parcs Park Allgäu is een heerlijk rustig park en ook de omgeving is heel fijn om in alle rust bijvoorbeeld een stuk te fietsen. Ben je niet goed ter been? Er zijn ook Golfcars te huur!
De cottage was fijn ruim, maar wat ik storend vond was de afzuiging in de toiletten en badkamers. Die ging aan zodra je het licht er aan deed en bleef dan nog lang een hoop herrie maken. Ik heb nog geen antwoord van Center Parcs of dit eventueel ook uit zou kunnen.
Het zwembad is natuurlijk killing. Het buitenbad was wel fijn om af en toe even een beetje tot rust te komen, maar binnen zijn er echt veel geluiden. Naast het gegil van kinderen klettert er overal water. Ook de golven in het golfslagbad ervaar ik zelf als extra prikkel. Ik ben gewend dat er een waarschuwingssignaal is voor de golven beginnen. Dan kan ik er zelf voor kiezen om er even uit te gaan, maar hier werd ik meerdere malen een beetje overvallen door de golven.
Van de Deep Nature Spa heb ik zelf geen gebruik gemaakt, maar ik denk dat dit wel heel ontspannend kan zijn. Of je nu voor een behandeling gaat of alleen gebruikt maakt van het bubbelbad en zwembad.

De infinitypool van de Deep Nature Spa (foto: Instagram @centerparcs_allgaeu)

Was het de lange rit waard?

Ik denk dat de foto’s voor zich spreken, het is echt een heel fijn park. Er is nog veel in de omgeving dat we graag willen zien (Sprookjeskasteel Neuschwanstein bijvoorbeeld), maar dit keer niet konden doen door de problemen met de auto. Redenen genoeg dus om nog eens heen te gaan. De rit er naartoe gaan we dan alleen wel anders doen 😁

Fien in de speeltuin vlak naast ons huisje

10 gedachten over “Center Parcs Park Allgäu, was het de lange rit waard?”

    1. Bedankt voor je reactie Kees!
      Ik moet eerlijk zeggen dat de heenreis vermoeiender was. Slapen bij familie is niet uitrusten, maar bijkletsen en tot laat aan de wijn😅 Het was gezellig, maar bekaf de reis vervolgen was niet heel handig. Ach weer wat geleerd😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.