De Kerst Express

Om kerst extra speciaal te maken voor de kids zijn we dit jaar op 1e kerstdag met de Kerst Express van  de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik mee geweest. Wat een belevenis voor de kleintjes, maar ook voor ons erg leuk. De reis begint op station Hoorn en er is keuze uit 3 tijdstippen om te vertrekken, 10.30, 12.30 en 14.30 uur. Aangezien Jazzlyn en Rivaro kerstavond bij oma zijn blijven slapen hebben we gekozen voor 14.30 uur. Zo hoefden we ons niet na een late avond vroeg naar Venhuizen te haasten om ons gezin compleet te maken en konden Fien en Kaeden eerst nog even een slaapje doen.

Voor vertrek en na aankomst is er de mogelijkheid om rond te kijken op het sfeervol versierde tramstation van Hoorn, maar wij zijn meteen gaan zitten in een heerlijk verwarmd rijtuig. Kaeden had ik mee in de draagzak, maar een buggy of kinderwagen had ook prima mee gekund. Fien was enigszins teleurgesteld dat we niet met de ‘gewone’ trein gingen en vond het allemaal wel erg spannend. Ze hield het tafeltje dan ook stevig vast tot ze door had dat het toch niet eng was. Na vertrek kwam de conducteur in het rijtuig vertellen dat de arrenslee van de Kerstman kapot was en dat de Kerstman daarom een stukje mee zou reizen. En ja hoor, na een paar minuutjes stond daar de Kerstman langs het spoor. Fien wist niet wat ze zag. En toen kwam hij ook nog eens ons rijtuig binnen! Ieder kind kreeg een handje van hem waarna hij naar het volgende rijtuig vertrok.

De reis duurt ongeveer een half uur en gaat tot tramstation Wognum-Nibbixwoud, dat ook al zo prachtig versierd is. Naast een grote versierde kerstboom staat de stoel al klaar voor de Kerstman, er zijn poffertjes te koop en er is een souvenirswinkeltje. Toen de Kerstman plaats nam in de grote rode fauteuil kwam iedereen dicht om hem heen staan om te kijken hoe de kinderen een voor een bij hem mochten komen. Beetje jammer, want het ging allemaal erg snel en hectisch en toen onze kids aan de beurt waren was er geen ruimte om een leuke foto te maken. Grappig is de foto wel geworden, Kaeden vond het allemaal maar niets en liet dat precies op het moment van de foto weten. Rivaro, Fien en zelfs Kaeden kregen een cadeautje van de Kerstman en daarna was het volgende kindje aan de beurt.

Nadat alle kinderen een cadeautje hadden vertrok de stoomtram weer terug richting Hoorn. Fien is meteen de hele weg zoet geweest met haar cadeautje en was helemaal onder de indruk van de Kerstman. Terug in Hoorn hebben we nog genoten van een heerlijke beker warme chocolademelk en daarna zijn we weer lekker in de auto gestapt naar huis.

Wat een ontzettend leuk uitje, zo dicht bij huis. De Kerst Express vertrekt nog t/m 30 december 3x per dag dus mocht je nog een leuk kindvriendelijk uitje zoeken voor deze vakantieweek dan is dit wel echt een aanrader.

Klik hier voor meer info en tickets!

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.