De Kerst Express van de Museum Stoomtram

Om kerst extra speciaal te maken voor de kids zijn we op 1e kerstdag met de Kerst Express van  de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik mee geweest. Wat een belevenis voor de kleintjes, maar ook voor ons erg leuk. Het is net of je in een kerstfilm beland bent en jullie weten hoe gek ik ben op kerstfilms.

Kerstpuzzeltocht

De reis begint op station Hoorn en er is keuze uit 3 tijdstippen om te vertrekken, 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Voor vertrek is er de mogelijkheid om rond te kijken op het sfeervol versierde tramstation van Hoorn. Dit jaar door middel van een heuse kerstpuzzeltocht. Geheel coronaproof (Onze reis was niet in Coronatijd) Wij zijn meteen gaan zitten in een heerlijk verwarmd rijtuig. Kaeden had ik mee in de draagzak, maar een buggy of kinderwagen had ook prima mee gekund. Na vertrek kwam de conducteur in het rijtuig vertellen dat de arrenslee van de Kerstman kapot was en dat de Kerstman daarom een stukje mee zou reizen. En ja hoor, na een paar minuutjes stond daar de Kerstman langs het spoor. Geweldig vond

Voor ieder kind een cadeautje

De reis duurt ongeveer een half uur en gaat tot tramstation Wognum-Nibbixwoud, dat ook al zo prachtig versierd is. Naast een grote versierde kerstboom staat de stoel al klaar voor de Kerstman, er zijn poffertjes te koop en er is een souvenirswinkeltje. Toen de Kerstman plaats nam in de grote rode fauteuil kwam iedereen dicht om hem heen staan om te kijken hoe de kinderen een voor een bij hem mochten komen en een cadeautje kregen. Dat was helaas een beetje hectisch, maar leverde wel een hilarische foto op.
Helaas is een ontmoeting met de Kerstman dit jaar i.v.m. corona niet gegarandeerd. Wel laat hij voor alle meereizende kinderen een cadeautje bezorgen.

Aanrader

Nadat alle kinderen een cadeautje hadden vertrok de stoomtram weer terug richting Hoorn. Fien is meteen de hele weg zoet geweest met haar cadeautje en was helemaal onder de indruk van de Kerstman. Terug in Hoorn hebben we nog genoten van een heerlijke beker warme chocolademelk en daarna zijn we weer lekker in de auto gestapt naar huis.

Wat een ontzettend leuk uitje, zo dicht bij huis. De Kerst Express vertrekt ook dit jaar vanaf 12 t/m 30 december 3x per dag in de weekenden en vakantie dus mocht je nog een leuk kindvriendelijk uitje zoeken in december dan is dit wel echt een aanrader. Het programma Stoomtramavontuur- Kerstspecial duurt ongeveer twee uur dus ook met kleintjes die nog slaapjes doen overdag goed te doen.

Klik hier voor meer info en tickets!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.