Op vakantie met een groot gezin

Nu de zomervakantie in aantocht is lopen we weer tegen wat praktische problemen aan. Of eigenlijk noem ik het liever uitdagingen. Op vakantie gaan met een groot gezin is namelijk best een uitdaging.

Vorig jaar gingen we voor het eerst met z’n zessen op vakantie. Ik wilde heel graag naar Disneyland, maar zag wel wat beren op de weg. Kaeden was namelijk nog maar 4 maanden op het moment van vertrek en we hadden net een beetje onze draai gevonden na een zeg maar turbulente tijd met hem. Gelukkig ging mijn lieve mams mee met ons. Dat was niet alleen heel gezellig, maar ook heel praktisch. Zij hielp ons met de kids en nu konden we met 2 auto’s gaan en konden we 2 hotelkamers boeken, want tja, een hotelkamer voor 2 volwassenen, 3 kinderen en een baby? Ik ben er inmiddels wel achter dat die vrij zeldzaam zijn. Ondanks dat het soms lastig was door de verschillende leeftijden van de kids (die wil daarin, de ander wil aan de andere kant van het park daarin, dan weer een moe, etc… en dan is op elkaar wachten soms best lastig) hebben we een heerlijke vakantie gehad.

Dit jaar ‘moet’ de bestemming een andere zijn dan alleen Disneyland. Aldus de puber. Ze heeft nog meer wensen. Buitenland. Het moet in het buitenland zijn, het liefst vliegen. Dat laatste, daar hoefde ik maar kort naar te kijken. Met z’n zessen vliegen in het hoogseizoen zit momenteel even niet in het budget. Ik wilde ooit nog eens terug naar Bali, maar ik denk dat ik die wens moet bewaren voor als ze allemaal het huis uit zijn. Tenzij we de loterij winnen. En dus ben ik nu maar gaan kijken naar campings in het buitenland. Niet te ver, want ik kan niet zo ver meer rijden en Tony zit er niet zo op te wachten om heel ver te moeten rijden zonder af te wisselen. Geen Zuid-Frankrijk dus. En laten daar nu juist de mooiste campings zitten. Ik wil namelijk wel een beetje luxe, no way dat ik uit een tentje stap en met mijn wc-rol over het terrein ga wandelen naar een ranzig toilet (als er überhaupt al een toilet is en er niet gewoon een gat in de grond zit) . En ik wil ook niet te veel spullen mee moeten sjouwen, want we hebben in de 7-zitter dan wel een plekje over, veel ruimte voor bagage (en de hond) hebben we niet, zelfs niet met dakkoffer (die we ook nog aan moeten schaffen) gok ik. Gelukkig is een camping vinden met stacaravans of chalets  voor zes personen niet heel lastig, op de meeste campings zijn ze wel aanwezig. Maar dan de animatie en de faciliteiten op de camping. Omdat ik ook wel een beetje wil relaxen zou het wel leuk zijn als de kids af en toe vermaakt worden door anderen of dat ze zichzelf kunnen vermaken op het terrein, maar een camping vinden die geschikt is voor 4 verschillende leeftijdscategoriën is nog best een zoektocht.

Ik ben inmiddels al weken zoekende. Ik kan geen Zoover review meer zien, maar ik ben dan ook gewoon zo bang dat we daar aankomen na 7 uur rijden en dat het tegenvalt . Gelukkig zit Center Parcs ook in het buitenland dus als ik dé camping niet kan vinden weet ik waar we heen gaan. Al begint de tijd nu wel te dringen, dus als iemand nog tips heeft? Ik lees ze graag!

To be continued dus…

8 gedachten over “Op vakantie met een groot gezin”

  1. Klopt! We zouden eigenlijk een jaartje overslaan, maar besloten toch nog te gaan. Dat maakt de uitdaging extra groot, maar het komt vast goed 😉

 1. Eiland van Maurik is aanrader. Voor tieners en ook kleintjes. Alleen dus in NL inderdaad.

  Ken t probleem als geen ander….maar wij zijn daar vorig jaar met 2 tieners (13 en 15) en Isa van 6 geweest. Die van 13 vond het geweldig daar. Waren er een weekend in hoogseizoen. Veel watersporten en leuke animatie voor hun leeftijd. Isa vermaakt zich overal

 2. En deze uitdaging kan je aan Yvon!
  Het lijkt me wel retelastig maar ach, als je uiteindelijk op je bestemming komt met uitzicht op een beetje animatie, zijn jullie ook weer blij. Succes met de zoektocht! 💋

  1. Ja gaat helemaal goed komen hoor! 🙂 Ik merk wel dat ik echt knopen door moet gaan hakken nu, want ik wordt er doodmoe van. Al die drukte van het einde van het schooljaar en dan tussendoor nog even een vakantie uitzoeken. Maar nog een paar weekjes en dan kunnen we lekker gaan genieten!

 3. heb je al op eurocamp.nl gekeken die hebben veel lastminute aanbiedingen wij zijn afgelopen jaar ook nog op laatste moment voor een goede prijs weggeweest. weliswaar in zuid Frankrijk, maar ze hebben ook campings in noord en midden Frankrijk bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.