Update afvallen

Een tijdje geleden schreef ik een blog over mijn zoveelste poging om af te vallen. In die blog schreef ik dat ik was begonnen met Weight Watchers en daar kreeg ik een hoop reacties op. Veel mensen waren benieuwd naar mijn ervaring met het Weight Watchers Flex programma. Benieuwd hoe het nu gaat en hoe het mij met Weight Watchers is vergaan? Lees dan snel verder 😉

Ik was, ik tegenstelling tot veel andere diëten, best lovend over WW. Je leest het goed: was. Hoewel ik me kan voorstellen dat dit, net als zo’n beetje ieder ander dieet, best goed kan werken voor sommigen, bleef het bij mij niet werken en heb ik het abonnement na 3 maanden dan ook opgezegd.

Waarom WW voor mij niet werkte? Ik denk omdat ik uiteindelijk toch weer steeds meer slechte dingen ging eten, ik gebruikte doordeweeks zo min mogelijk punten (er zijn een hoop voedingsmiddelen, zoals groente, fruit, bonen en kipfilet, die 0 punten zijn) zodat ik in het weekend toch nog los kon gaan op ‘slechte’ voeding. Of zeg maar vulling, want erg voedzaam was het vaak niet.  Ook merkte ik dat ik na zo’n 2 maanden wat lakser werd met punten bijhouden. Alles afwegen en invullen ging behoorlijk vervelen en dus ging ik steeds vaker gokken hoeveel punten iets was en uiteindelijk vulde ik helemaal niets meer in. Het heeft mij zeker wel weer inzicht gegeven in wat ik eigenlijk natuurlijk best wel weet, namelijk wat ik beter kan laten staan en wat niet, maar het was toch wel even goed voor mij om daarmee aan de slag te gaan. Gewoon weer even met mijn neus op de feiten gedrukt  worden. Ik viel uiteindelijk toch nog 6 kilo af dus het is niet helemaal voor niets geweest.

En toen volgde een maand vol verjaardagen en feestjes. Oeps. Eindstand na die maand: ruim 2 kilo erbij. Zonde! Maar ik geef niet op en begin gewoon weer opnieuw.

En hoe dan nu? Mijn lijstje is dus weer met één dieet gegroeid en dit heeft mij wederom doen beseffen dat diëten niet werken. Voor mij niet in ieder geval. Ik ga weer verder met alles wat ik de afgelopen 34 jaar heb geleerd over voeding. Zonder dieet. Gewoon op motivatie en wilskracht. Gewoon gezond en regelmatig eten en bewegen. Klinkt makkelijk hè? Was het maar zo! Maar de verjaardagskilo’s zijn er weer zo goed als af en mijn motivatie is weer terug. Over minder dan een maand begint de vakantie en uiteraard hoop ik er voor die tijd nog wat af te krijgen dus daar ga ik gewoon voor. Op naar de -10 kg.!

 

3 gedachten over “Update afvallen”

 1. Al dat punten tellen en die aparte dingen gaan niet werken, zeker niet met een druk gezin.
  In het begin is alles nieuw en “leuk” maar daarna.
  Gewoon gezond eten, zoals je voor je gezin kookt, maar dan zelf wat minder eten.
  En we weten allemaal waar het in zit, een wijntje een hapje🤣🤣
  Hier idem dito en ik beweeg toch veel maar het helpt niet😪
  Wegaan vrolijk door met de strijd😊😘

 2. Tja ! ik ben nog wel gemotiveerd in WW terwijl ik ook wel na mijn vakantie moeite had om weer terug te komen maar nu toch weer opgepakt en ik heb er geen moeite mee! maar voor een ieder is dit anders dus ook voor jou, maakt niet uit zolang je je maar goed voelt bij wat je doet en je bent en blijft een topper!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.