Emotie-eter?

Hij komt wel eens voorbij die vraag. Of ik een emotie-eter ben? Ik geloof het niet echt. Ik hou gewoon van eten. Chocolade in het bijzonder. En ijs! En dan vooral Ben&Jerry’s. Of een McFlurry. Daar kun je me echt voor wakker maken. Net als voor chocola dus. Tony’s Chocolonely, Milka, paaseitjes van Jamin, M&M’s… wacht, ik dwaal af. Geen emotie-eter dus, want ik ga niet meer eten of snaaien als ik verdrietig of boos ben. Wel heb ik de neiging om meer en ongezonder te gaan eten als ik erg moe ben. Maar hoe je dat noemt? Geen idee!

Ik grijp als ik erg moe ben vooral naar de ‘slechte dingen’, voornamelijk omdat die gewoon het makkelijkste zijn. Ik bedoel, een appel moet ik wassen en eet ik liever geschild, een reep chocola hoef ik alleen maar open te scheuren. Maar het is ook net of mijn lichaam schreeuwt om koolhydraten op die dagen en waar zitten veel koolhydraten in? Juist, in die slechte dingen! Ik probeer dan ook meestal maar gewoon zo min mogelijk slechte dingen in huis te halen. Daarom ga ik ook altijd ’s ochtends boodschappen doen, vlak na mijn ontbijt, zodat ik verzadigd ben en zo dus minder de neiging heb om naar de slechte dingen te grijpen. In de vakantie vind ik dat altijd erg lastig. Ik mis de structuur van de schooldagen en de kinderen ook. En ik was ook nog eens ontzettend moe afgelopen week. Aan de ene kant dus fijn dat we dan rustig aan kunnen doen, maar aan de andere kant slecht voor mijn gewicht. Ik heb namelijk de hele week boodschappen gedaan tegen lunchtijd en dan kun je vast wel raden wat er in het boodschappenkarretje is beland… 

Maar na een week snaaien en toegeven aan de vermoeidheid is het weer klaar. De vakantie is voorbij, we komen weer in het ritme, de energie komt langzaamaan weer een klein beetje terug dus ik ga er weer voor. Geen vreetbuien meer, want in mijn boodschappenmandje komen alleen nog maar gezonde dingen voorlopig. 

P.s. geen foto dit keer bij mijn blog, ik had geen vreetwerk meer in huis om op de foto te zetten, als ik het ga kopen blijft het niet bij fotograferen en van het zoeken bij Google kreeg ik trek dus daar ben ik ook maar mee gestopt 😉 

2 gedachten over “Emotie-eter?”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.