Het zit er weer op

Center Parcs Le Lac D'Ailette

De eerste schoolweek zit er weer op. Fijn, weer een beetje ritme en regelmaat. En rust! Want vier kinderen thuis of maar één is een behoorlijk verschil. En toch mis ik de vakantie al.

En dan vooral onze vakantie in Frankrijk. Want wat hebben we het heerlijk gehad. Natuurlijk was het soms ook heel erg inspannend, vooral de voorbereidingen (en die keer dat ik verkeerd fietste naar ons huisje, met fietskar met daarin Fien en een zooi boodschappen, berg op, in de volle zon, 38 graden), maar het was vooral heel erg ontspannend.

Tijdens mijn zoektocht naar de ideale vakantie met een niet al te groot budget zijn we, ondanks de vele leuke tips die ik naar aanleiding van mijn eerdere blog ontving (bedankt daarvoor!), toch uiteindelijk voor ons ‘noodplan’ gegaan. Center Parcs. Gewoon, omdat daar eigenlijk altijd wel genoeg te doen is voor alle leeftijden en dat met de luxe van een huis, zodat Kaeden ook een beetje de ruimte had om rond te kruipen. We gingen dit keer naar een park waar we allemaal nog nooit geweest waren. Le Lac d’Ailette in Chamouille, Frankrijk. Dit park ligt op ongeveer vijf uur rijden van onze woonplaats Zwaag. Niet al te ver rijden dus en dat was maar goed ook, Fien bleek ineens behoorlijk autoziek en had binnen een uur de boel onder gespuugd en dat deed ze daarna nog een paar keer (ze zat gelukkig bij oma in de auto ;-)). Het was een prachtig park aan een mooi meer (normaal gesproken dan, ook hier hadden ze flink last van de droogte) ergens in de middle of nowhere tussen wat kleine dorpjes. We hebben uiteraard veel gezwommen in het fantastische zwembad, we hebben veel geshopt, bezochten de Notre Dame van Reims en deden boodschappen in een gigantische supermarkt in Laon, maar we hebben vooral heel veel gerelaxed. Met veel wijn, baguettes en croissants natuurlijk.

Even niets moeten, geen planning, gewoon zien wat de dag brengt. Geen afspraken, (bijna) geen huishouden, mijn hoofd heerlijk leeg. Wat scheelt dat een hoop energie. Energie die ik nu weer goed kan gebruiken nu alles weer begonnen is, de agenda loopt alweer aardig vol, maar door deze heerlijke vakantie kan ik er weer even tegenaan. Dus we gaan er weer voor. Fien verder in groep 1, Rivaro in groep 8, Jazzlyn in  Mavo3 en Kaeden aan het einde van het schooljaar naar de peuterspeelzaal. En dan weer lekker vakantie. Ik kan niet wachten 😉

 

 

 

 

4 gedachten over “Het zit er weer op”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.