De laatste loodjes wegen het zwaarst

Nog 1 week, dan zit het schooljaar er op. Ondanks dat het best zwaar is om 4 kinderen thuis te hebben, ben ik altijd enorm toe aan de zomervakantie. Waarom ik er dan toch aan toe ben? ‘De laatste loodjes wegen het zwaarst’ is hier echt van toepassing.

De laatste weken voor de zomervakantie vind ik echt loeizwaar. Er moet altijd nog zoveel gebeuren, ik moet aan zoveel dingen denken, mijn agenda staat vol, mijn hoofd loopt over. Vooral op school gebeurt er van alles in die laatste weken. Juffendag, schoolreisjes, ouder-bedankmiddag, schoonmaken op school, spelletjesmiddag, 10-minuten gesprekken, toetsweek, speelgoed mee naar huis om schoon te maken, speurtochten, etc. En dan hebben we nu drie kinderen op school, volgend jaar zit Kaeden ook nog op de peuterspeelzaal, dus dan kan ik helemaal m’n lol op. Maar goed, zover is het gelukkig nog niet 🙂

Niet alleen op school is het druk, ook lijkt iedereen wel jarig in deze periode (waaronder ik zelf) of krijgt een baby (niet ik zelf!). Super leuk allemaal, maar wel druk. Zelf vier ik mijn verjaardag niet meer, dus dat scheelt weer. Al kom ik er natuurlijk nooit helemaal onderuit. En een verjaardag zonder taart kan natuurlijk ook niet dus stond ik gister ook nog even een taart te bakken tussendoor. Maar je snapt em, geen groot feest dus voor mij.

En dan de vakantievoorbereidingen nog. Vorige week schreef ik in mijn blog al over mijn zoektocht naar een vakantie voor ons zessen. Ik kan je alvast vertellen: het is gelukt! Maar daar vertel ik een andere keer meer over 😉 Die stress valt dus nu gelukkig af. Nu moeten er lijstjes gemaakt worden wat er allemaal mee moet en dat is een hoop voor zes mensen en een hond! We kunnen ook niet zomaar wegrijden wanneer het zover is, er moet eerst het een en ander geregeld worden. Zo moest er een oppas voor de katten geregeld worden, moest de hond nog even naar de dierenarts voor de nodige inentingen en de auto naar de garage voor een APK, zomercheck en natuurlijk ging nog even de airco stuk (die wel heel handig is op vakantie) dus kon die ook meteen gemaakt worden. Ik moet ook vast nog wel een keer naar de stad, om dat ene belangrijke dingetje te halen waarvan ik denk dat hij onmisbaar is op vakantie (maar uiteindelijk de koffer niet uit komt). En dan nog een keer naar de stad omdat me ineens nog een ander belangrijk dingetje te binnen schiet dat net zo onmisbaar is. En zo waarschijnlijk nog een stuk of tien keer.

Het zijn dus nog even energievretende dagen. Gelukkig zijn er in deze periode ook momenten en dingen waar ik energie van krijg, zodat ik het toch nog even vol kan houden. Het prachtige rapport van Rivaro is zoiets, de mooie cijfers die mijn puber de laatste toetsweek heeft gehaald, het plezier van Fien tijdens het buiten spelen met haar vriendjes en de lach van Kaeden als ik ’s ochtends zijn kamer binnen kom.

Nog heel even doorbijten en dan 6 weken lang geen wekker om 06.45 uur. Niet tien keer naar zolder lopen, omdat de puber haar bed niet uit komt. Geen schooltassen vullen, gymtassen klaarzetten, fruitbakjes vullen, Engelse woordjes overhoren, huiswerk checken. En 6 weken lang niet naar school rennen, omdat ik de tijd weer eens verkeerd heb ingeschat of omdat het kleutertje weer eens treuzelt. Ik kan niet wachten!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.