Je aandacht verdelen in een groot gezin, hoe doe je dat?

Starbucks bekers

Ik blijf het lastig vinden. Vooral met de beperkte energie die ik heb. Maar ik merk dat er veel strijd is tussen de kinderen onderling, omdat ze allemaal wel graag mijn aandacht willen. Doordat de kleintjes sowieso veel aandacht opeisen schiet de aandacht voor de oudsten er nog wel eens bij in. Zij zoeken vaak de rust (en hun computer) op in hun kamer, maar willen eigenlijk ook gewoon nog graag tijd met mij doorbrengen. Daarom plan ik af en toe een dagje quality time in met een van de kids. Het was voor Rivaro alweer even geleden dus was het nu eerst zijn beurt.

Afgelopen vrijdag ging zijn meester staken. Jazzlyn en Fien moesten gewoon naar school en Tony was vrij en was dus thuis bij Kaeden. Een mooie gelegenheid dus om een dagje op pad te gaan. Ik kon gelukkig zijn dyslexiebegeleiding van de middag naar de ochtend verplaatsen, zodat we genoeg tijd zouden hebben om iets leuks te doen. Hij mocht zelf bepalen wat dat leuks dan zou zijn. En zo gingen we van de dyslexiebegeleiding naar de bioscoop (Lego Movie 2) om vervolgens de trein naar Amsterdam te pakken. Daar haalden we eerst op het station wat lekkers bij de Starbucks (waar ze uiteraard mijn naam weer verkeerd schreven op mijn koffiebeker) en zeiden we oma Janneke gedag bij het loket. Daarna moest er geshopt worden, niet Rivaro’s hobby, maar dat moet nu eenmaal af en toe. Binnen een half uur had hij een nieuwe zomergarderobe bij elkaar gezocht inclusief nieuwe sneakers. Met een klein beetje tegenzin mocht ik ook nog één winkel in voor we de metro terug pakte naar het station. Er stond nog één ding op zijn wensenlijstje voor we de trein weer in konden: Dunkin Donuts. Zonder energie, maar met een tevreden zoon weer terug in de trein op weg naar huis. Of ik alleen nog wel even mijn telefoon af wilde geven voor de terugreis, want hij had nu wel weer genoeg gekletst met me.

Eigenlijk zou ik dit veel vaker moeten doen en dat ga ik vanaf nu ook gewoon inplannen. Het liefst iedere maand. Het hoeft dan niet telkens een hele dag te zijn, maar gewoon even ergens samen een broodje of een ijsje eten, een kop koffie drinken of even naar de speeltuin is ook al goed, als het maar even één op één is.

4 gedachten over “Je aandacht verdelen in een groot gezin, hoe doe je dat?”

    1. Ja ik vind het zelf ook echt de leukste uitjes. Met het gezin is fijn, maar zo een op een hebben we hele andere gesprekken. Leuk dat je dat ook met je stiefkinderen deed! X

  1. Ik vind het ook nu nog gezellig om met een van de kinderen wat te doen. Vakantie, concert , dagje Maastricht. Gewoon even gezellig doen. Succes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.