Ik ging naar Disneyland zonder kinderen

tickets voor Disneyland Parijs

Ieder jaar even weg zonder kinderen

Eén keer per jaar doen we meestal een weekendje Center Parcs met een groep vrienden, zonder kinderen. Heerlijk even een weekendje ontspannen en ondertussen bijkletsen. Dit keer deden we het anders, want wanneer je met een flinke korting naar Disneyland kan gaan is dat natuurlijk te leuk om niet te doen. En dus ging ik afgelopen weekend voor het eerst sinds ik kinderen heb zonder die kinderen naar Disneyland.

Schuldgevoel

Jazzlyn en Rivaro wisten wel waar we heen gingen, Fien hebben we maar niet precies vertelt wat we gingen doen. Of ik me schuldig voelde? Ja, toch wel een beetje. Ik heb niet gelogen, want ik heb vertelt dat we naar een hotel gingen en dat gingen we ook. En toch voelde het wel een beetje als liegen, omdat ik voor haar achterhield dat we ook naar Disneyland gingen. Maar ja, ik voorzag een hoop drama als ik het wel gewoon zou vertellen dus toch maar niet gedaan. Een soort leugentje om bestwil dus, maar dan anders.

Met z’n tweeën in een familyroom

Vrijdagavond vertrokken we richting Parijs. We hadden 2 nachtjes in het Radisson Blu Hotel geboekt waar we na middernacht aankwamen. Na het inchecken snel naar bed dus. In een mooie ruime familyroom. Ja en dat zonder kids dus. Volgende ochtend een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. En wat fijn, alleen voor mezelf langs het buffet en niet met nog een paar extra borden voor de kleintjes. Het nadeel van zo’n uitgebreid buffet is dat je (ik althans) veel te veel eet. Het voordeel daarvan is dat je de eerste uren in Disney geen honger hebt en dat is dan weer goed voor je portemonnee! Tegen het einde van ons ontbijt was onze groep compleet en stapten we voor de ingang van het hotel in de gratis shuttlebus naar het park. Top geregeld zo. De veiligheidscheck bij het park iets minder.

Druk

Het heeft ongeveer een uur geduurd voor we eindelijk het park inliepen. Het was dus al snel duidelijk dat het flink druk was voor zomaar een weekend in maart. Ik gok dat het prachtige weer (20 ºC) daar een groot aandeel in had. Ok, het was niet flink druk, het was bizar druk. Ik denk dat dit de 6e keer was dat ik in Disneyland was en bijna alle keren ging ik in het hoogseizoen, maar zelfs toen heb ik nooit zulke wachttijden meegemaakt. Met wachttijden van gemiddeld zo’n 2 uur per attractie kan ik me voorstellen dat het erg zuur is als je de volle mep (€104,- p.p.) net hebt betaald. En ik had er niet aan moeten denken dat ik steeds zo lang in de rij had moeten staan met de kids.

Heerlijke dag

Wij hebben evengoed een heerlijke dag gehad met z’n allen, want met een groep leuke vrienden en een heerlijk zonnetje heb je verder niet veel nodig om je goed te vermaken. Via Planet Hollywood en de souvenirswinkels in Disney Village weer terug naar het hotel, om uitgeteld op bed neer te ploffen. En zondagochtend (vr)at ik uiteraard weer veel te veel van het ontbijtbuffet voor we weer richting Nederland gingen.

Conclusie

Ik heb op momenten de kids echt wel gemist hoor, vooral bij het zien van al die kleine prinsesjes in hun mooie nieuwe prinsessenjurkjes. Maar Disneyland is ook echt gewoon een aanrader om zonder kinderen te doen! Ik ben nog wel even bezig met bijkomen van dit tripje, maar het was het zeker waard. En mijn schuldgevoel? Die heb ik uiteraard afgekocht met wat leuke Disney cadeautjes 😉

selfie met vriend bij kasteel disneyland parijs
Een selfie bij het kasteel kon
uiteraard niet ontbreken!

P.s. Weet je wat een gigantische hoeveelheid bagage het scheelt om met z’n tweeën te gaan?!

P.p.s. Heb je mijn andere blog over Disneyland Parijs al gelezen? Je vind hem hier!

4 gedachten over “Ik ging naar Disneyland zonder kinderen”

  1. Lekker hoor, gewoon even qualitiy time voor zijn tweeën! Je kinderen komen niets tekort, en anders volgende keer maar weer!

    1. Inderdaad Perry, gelukkig zijn ze er allemaal al eens geweest en er komt vast snel weer een keer dat ze wel mee gaan. Het was even heerlijk zo 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.