Ik twijfelde of een bloggers event iets voor mij was

tas van Blogger By Nature

Sinds ik niet meer werk ben ik eigenlijk alleen nog maar bezig met de kinderen en het huishouden. Echte hobby’s heb ik niet. Het was dus tijd om te kijken wat ik leuk vond om te doen naast het zorgen voor iedereen behalve mezelf. Ik begon een blog, om bezig te zijn, maar ook om anderen een kijkje in mijn chaotische leven te gunnen. Je weet maar nooit of iemand dat toevallig leuk vind, toch?

Op google zocht ik waar ik zo’n blog op kon zetten en zo startte ik heel simpel op Blogger.com. Al snel kwam ik er achter dat ik er plezier in had en ging ik me er meer in verdiepen. En zo ontstond Mijn Chaos. Zo’n eigen website is toch even andere koek hoor. Dus toen ik op Instagram een post voorbij zag komen van Blogger by Nature over hun bloggers event was mijn interesse gewekt. Een dag vol trainingen over het bloggen.

Maar zo’n bloggers event, met allemaal bloggers die al jaren bezig zijn, met een netwerkplein waar je kunt netwerken met bedrijven voor betaalde opdrachten, hoor ik daar wel tussen? En zou ik zo’n dag wel volhouden? En dan vooral ook nog: alleen! Best spannend. Maar toen een ticket voor het event onder de kerstboom lag had ik geen excuus meer. Let’s go!

Met een dosis gezonde spanning stapte ik zaterdagochtend met vers gedrukte visitekaartjes voor het netwerkplein in de trein richting Soest. Zodra ik uitstapte in Soest-Zuid zag ik al een bekende, Mirjam van Een Goed Verhaal. Zo fijn om niet helemaal alleen naar binnen te hoeven stappen. Dus sloot ik me bij haar en Ilse van InteriorTwin aan. Niet alleen heel gezellig, maar ook super leerzaam, 2 van die ervaren bloggers.

De dag begon al goed, een goodiebag en een beker thee. Een lekker gebakje erbij, omdat Stayokay (locatie van het event) 90 jaar bestaat. Daarna de eerste training en meteen ook de meest leerzame voor mij: SEO voor gevorderden door Caroline Geven van Yoast. Ik kwam er al snel achter dat er nog een hoop te doen is wat betreft mijn website. Na een heerlijke lunch volgde de training Affiliate Marketing van Linkpizza gevolgd door de training Authentiek Bloggen van Francesca (Francesca Kookt). Voor de borrel met bitterballen deed ik nog een rondje over het Netwerkplein waar ik hier en daar mijn visitekaartje achterliet en eigenlijk tijd te kort kwam door alle leuke gesprekken.

Mijn hoofd liep over aan het einde van de dag, ik was echt bekaf, maar wat heb ik veel geleerd en wat heb ik een hoop handvaten gekregen om mee aan de slag te gaan. Bedankt Blogger by Nature, tot volgend jaar!

4 gedachten over “Ik twijfelde of een bloggers event iets voor mij was”

  1. Ik vind echt dat iedereen welkom is bij blogger by nature! Zowel de beginners als de iets verder gevorderden. Plus ze laten iedereen welkom voelen!
    Fijn dat je er een goed gevoel aan over houdt.
    Mijn blog verdubbelde sinds vorig jaar in bezoekers, puur door hen (en hard werken, uiteraard!)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.