Mijn dyslectische zoon deed mee aan een voorleeswedstrijd

zoons met troffee van voorleeswedstrijd

Dyslexie

Na een lang traject (waarover ik al eerder schreef in deze blog) werd in februari dyslexie vastgesteld bij mijn bijna-brugpieper. Sindsdien is een behandelplan gestart waarvoor hij elke week een uur les krijgt en we samen dagelijks huiswerk moeten maken. Ook moet hij iedere dag een paar bladzijden uit een boek lezen.

Voorleeswedstrijd op zijn verjaardag

Voor zijn eerste les moest hij aangeven wat hij zelf vervelend vind en zou willen verbeteren. Voorlezen. Iets hardop voor de klas lezen vond hij best vervelend. Dus toen hij thuiskwam met een brief over de jaarlijkse voorleeswedstrijd op school moest ik wel even slikken. Toen ik aan het einde van de brief ook nog las dat Rivaro op 10 mei (zijn verjaardag) aan de beurt was werd ik zelfs een beetje boos. Hoe kon zijn meester hem deze opdracht nou laten uitvoeren op zijn verjaardag?! Toen Rivaro even later beneden kwam vroeg ik hem of hij het niet erg vond dat hij mee moest doen. Hij had door zijn dyslexie namelijk ook een geldige reden om niet mee te hoeven doen. Maar hij vond het prima en de datum had hij zelfs zelf uitgekozen, want hij wilde graag als laatste.

Winnaar

Hij oefende iedere dag. Ook las hij het stuk aan mij voor om te oefenen voor ‘publiek’. Hij deed het super en hij ging er helemaal voor. Het vele oefenen wierp zijn vruchten af, 10 mei was hij niet alleen de laatste, maar ook de beste. Gister stond hij in de finale. Alle winnaars uit de bovenbouw klassen mochten een voor een hun voorleeskunsten laten horen. Wat waren ze allemaal goed, maar wat was mijn kind fantastisch! Sorry, ik ben misschien een beetje bevooroordeeld 😉 Gelukkig was de jury het wel met mij eens en onder luid gejuich van zijn klasgenoten mocht ik al tranen wegslikkend zien hoe mijn kanjer de wisselbeker kreeg overhandigd. Hij was zelf ook zo trots en blij dat hij zei dat ik het op Instagram mag plaatsten en er zelfs een blog over mag schrijven. Bij deze dus 🙂

“Geloof dat je het kunt en je bent al halverwege”

3 gedachten over “Mijn dyslectische zoon deed mee aan een voorleeswedstrijd”

  1. Hij verdiend deze prestatie toch zo erg, dit is een heerlijke opsteker voor hem, en hij heeft er keihard voor gewerkt!! Ik ben een super trotse oma xxx

  2. Wat super goed zeg, zo stoer en dapper.
    Ik hoop dat zijn behandeling nog meer vruchten gaat afwerpen. Als dyslectische moeder van in elk geval 1 (waars 2) (zeer ernstig) dyslectisch kind hoop ik dat alles echt een beetje makkelijk wordt. Super goed Rivaro komt er wel want hij heeft lef en zet door!!!

    1. Bedankt voor je reactie! Heftig, beide kinderen! Dat jij dyslexie hebt kan ik me nog herinneren inderdaad. Ondervond en ondervind je er zelf veel problemen door?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.