Kerst de drukste periode van het jaar? Hier niet hoor!

verjaardag voorbereidingen

Topfeest

Vorig jaar schreef ik in een blog over de verjaardag van mijn kinderen “het was het waard. Al moet ik er misschien volgend jaar toch een ietsje pietsje minder werk van proberen te maken“. Failed! Ook dit jaar slokt deze maand weer al mijn energie op. Ik wil weer een topfeest voor ze organiseren. De perfecte taart voor ze maken. Het leukste partijtje. De mooiste traktatie en er dan ook nog een klein feestje van maken op hun echte verjaardag. Drie jarige kinderen in een maand tijd valt niet mee!

Te veel ideeën

Echt, ik wil het echt wel graag klein en simpel houden, maar als ik eenmaal begin met de voorbereidingen komt er toch steeds weer iets bij dat ik denk ‘ah dat is ook leuk!’. En als ik het eenmaal in mijn hoofd heb moet het ook echt gebeuren. Het moet dan als het even kan ook nog perfect zijn. Dus kan ik alweer dagen of zeg maar gewoon weken niet goed in slaap komen en blijven er ook overdag weer ideeën bij me naar boven borrelen. Die uiteraard meteen uitgevoerd moeten worden.

Het einde in zicht

Ook het klussen kon dit jaar niet ontbreken. Dus stond ik vanmorgen, op Fien d’r verjaardag (tja, ze moest toch naar school dus gebruikte ik mijn tijd maar weer nuttig) nog de kamer van Kaeden te verven. De traktaties, waar ik weer veel meer werk in stopte dan ik van plan was, vielen in ieder geval in de smaak. Fien was er super blij mee. Na vandaag hebben we verjaardag nummer 3 er opzitten. Het einde van de feestmaand is weer in zicht. Nog een paar dagen tot het feest. Dan nog het partijtje van Fien en dan hebben we het weer even gehad. Nog even doorbikkelen en dan kan ik me weer een jaartje voornemen om het volgende keer simpel te houden, om er vervolgens toch weer veel en veel te veel werk van de maken.

Photo by Kristina Evstifeeva on Unsplash

1 gedachte over “Kerst de drukste periode van het jaar? Hier niet hoor!”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.