Ik heb een favoriete fase tijdens het opgroeien van de kinderen

Kaeden speel met zijn treintjes

Ik heb nu vier kinderen in totaal verschillende leeftijden en dus in totaal verschillende fases. Natuurlijk heeft iedere leeftijd zo z’n charmes, maar ik denk dat de meeste mensen, achteraf gezien, wel een favoriete fase hebben. Ik wel in ieder geval.

Puber

Jazzlyn is bijna 16, nog een echte puber, maar begint ook echt een jonge vrouw te worden. We kunnen heerlijk samen shoppen en ik geniet van haar verhalen over jongens en alle perikelen daar omheen. Vandaag gaat ze voor het eerst alleen met een vriendin naar een concert, spannend. Als ze een beetje mijn genen heeft is dit de eerste van vele en uiteraard help ik haar graag om haar idolen ook eens van dichtbij te zien.

mijn puber Jazzlyn

Brugpieper

Rivaro is 12. Hij is net gestart in de brugklas en je ziet dat hij nu echt tussen twee fases in komt te zitten. Aan de ene kant echt nog een jochie, aan de andere kant een beginnende puber. Maar dan echt nog een beginnende. Totaal nog geen interesse in meisjes en hoe zijn haar zit of welke kleding hij aan heeft boeit hem helemaal niet.

Mijn brugpieper Rivaro

Kleuter

Fien is 5 en een echte kleuter. Nieuwsgierig en leergierig, ze komt iedere dag weer thuis met nieuwe dingen die ze geleerd heeft. Ze gaat er echt voor de volle 100% voor en is eigenlijk gesloopt als ze thuis komt uit school. Al geeft ze dat natuurlijk niet toe, want dan is ze bang dat ze uit school niet met een vriendinnetje mag spelen.

Mijn kleuter Fien

Peuter

Kaeden is nu bijna 2,5 en die zit nu echt in mijn favoriete fase. Een echte peuter. Hij begint zo heerlijk te kletsen. Af en toe een half liedje tussendoor met zo’n schattig stemmetje. Soms loopt hij naar zijn grote broer toe “Vaio, kom je buiten spelen?” of “Vaio, kom trein spelen!” ondertussen trekkend aan zijn arm. Dan kun je toch ook gewoon geen nee zeggen?
Iedere dag weer nieuwe woordjes en soms komen er dingen uit dat ik niet meer bij kom van het lachen. Of er komen woorden uit waarbij ik er weer even aan herinnerd word dat ik niet alles eruit kan floepen met zo’n peuter erbij. Zo weet hij bijvoorbeeld precies wanneer hij het woord ‘shit’ kan gebruiken 🙈
Ook komt er steeds meer fantasie in zijn spel. Hij kan uren zoet zijn met zijn auto’s en treinen.

Hier kun je toch alleen maar verlieft op worden?!

Hij heeft nu al onwijs veel zin om naar school te gaan, maar van mij mag de rem er even op hoor, want ik wil hier zolang mogelijk van genieten.
Heb jij ook een favoriete fase? Baby, dreumes, peuter, kleuter, etc. Wat vond of vind jij het leukste?

mijn peuter Kaeden zit nu precies in mijn favoriete fase

2 gedachten over “Ik heb een favoriete fase tijdens het opgroeien van de kinderen”

  1. Eat weer een leuk stuk geschreven ! Geeft mij stof tot nadenken over mijn favo periode bij jou. Ik denk dat het ook de peuter tijd was, nog afhankelijk en alles leren en ontdekken ! Prachtige tijd ! De pubertijd vond ik moeilijk want welke jongen je ook mee had . …. ik keurde ze af 😂 xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.