Mijn gezin is weer niet compleet en dat went nog steeds niet

vliegtuigvleugel in de lucht

Ruim 8 jaar ben ik nu gescheiden, maar het went nooit als ze er niet zijn. Als mijn gezin niet compleet is. Ieder jaar gaan mijn twee oudste kinderen in de zomer drie weken naar hun vader. In het begin kwamen ze nog wel eens eerder terug, omdat ze heimwee hadden. Nu komen ze hooguit tussendoor nog wat spullen halen.

Rustiger in huis

Ik geef toe dat het wel een stuk rustiger is en dat dat natuurlijk wel fijn kan zijn. Rivaro heeft veel ruzie met Fien en daar hoeven we ons nu niet druk om te maken. Ik hoef niet af te tellen tot de volgende ruzie wanneer ze bij elkaar in de buurt komen. Ook hoef ik niet tien keer naar Jazzlyn te roepen dat ze haar bed uit moet komen. Dat ze haar kamer op moet ruimen. Of haar fiets in de schuur moet zetten, haar bord op het aanrecht… Nou ja, je snapt hem, de standaard puber perikelen. Er is gewoon minder chaos in huis en dat scheelt energie.

Op vakantie naar het buitenland

Maar drie weken is lang, heel lang. En al helemaal als ze dan ook nog naar het buitenland gaan. Dan zijn ze niet alleen lang weg, maar zijn ze ook nog eens ver. En dat is niet goed voor mijn moederhart hoor. Op het moment dat ik dit typ zijn ze net geland in Rhodos. Ik heb ze op de voet gevolgd via Flightradar24. Moet je niet doen natuurlijk. Toen het vliegtuigje dat hun vliegtuig moest voorstellen 10 minuten voor aankomst precies boven zee niet meer bewoog en na het verversen van de kaart verdwenen was brak het zweet me uit. Gelukkig kreeg ik van de oudste puber al snel een appje dat ze geland waren. Ze zei niet waar, maar ik ging er maar even vanuit dat ze bij een landing op het water niet rustig een appje zou sturen 😉 Ik had er inmiddels al wel weer een paar grijze haren bij.

Voordeel van de scheiding

Voor hun hartstikke gaaf dat ze nu gewoon twee keer op vakantie gaan. Het is niet altijd makkelijk voor ze dat hun ouders gescheiden zijn dus mag er ook best een voordeeltje aan de scheiding zitten vind ik. Ik heb zelf die luxe nooit gehad, maar ik gun het hun wel heel erg. Ik voel me namelijk best wel eens schuldig over over de scheiding. Zij hebben er niet voor gekozen. Toch ben ik blij dat het maar een weekje is.

Niet compleet

Drie weken is lang, heel lang. Ik ben niet compleet als ze er niet zijn en aan dat gevoel kan ik na 8 jaar nog steeds niet wennen. Al verlang ik waarschijnlijk na de eerste schoolweek alweer naar de rust en heb ik ze al minstens 5 keer achter het behang geplakt 😜

Heb je trouwens mijn blog over onze eigen vakantie, waar we gelukkig wel compleet waren, al gelezen? Je vind hem hier onder!

Photo by Ross Parmly on Unsplash

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.