De onderwijsstaking 30 en 31 januari: dit zijn de leukste uitjes met korting

Weer een staking in het onderwijs. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit soort dagen blij ben dat ik niet werk, want wat een geregel! Maar ook ik moet even kijken hoe ik de kinderen nu weer ga vermaken. Toen ik toevallig zag dat Artis een leuke korting geeft tijdens deze onderwijsstaking ben ik verder gaan speuren naar leuke uitjes met korting. Ik heb ze meteen voor je op een rijtje gezet.

Artis

Bij Artis kun je op 30 en 31 januari voor een heel zacht prijsje op bezoek. Kinderen (vanaf 3 jaar) en studenten mogen voor €4 naar binnen (Micropia €5), volwassen begeleiders betalen €18 (Micropia €12). Een combiticket voor Artis en Micropia kost tijdens de onderwijsstaking voor kinderen en studenten €9 en voor volwassen begeleiders €24,50.

Er zijn speciaal voor deze dagen extra activiteiten georganiseerd. Zo kun je in Micropia hulplaborant worden, maak je een reis door de ruimte in het Planetarium en kun je komen knutselen met bladeren in de nieuwe botanische ruimte.

Wildlands Adventure Zoo

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen haakt in op de onderwijsstaking door de WILDcampus op te richten.
Verspreidt over de dagen staan er verschillende sprekers geprogrammeerd die gastcolleges houden. De diëtiste van het park, de dierenarts, de directeur en de dierverzorgers zullen vertellen over hun werk, maar er is ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.
Wildlands geeft ook nog korting, de entreeprijs is op 30 en 31 januari €16,50 in plaats van €19,50.

Sealife Scheveningen

Op 30 en 31 januari €10 p.p.
Dagelijks zijn er leuke (voer)presentaties. Kijk hoe de pinguïns en otters gevoerd worden of een van de andere dieren.

Tropenmuseum

Het tropenmuseum is tijdens de onderwijsstaking gratis voor kinderen t/m 18 jaar.
Sabi Suriname is eigenlijk alleen in het weekend geopend, maar op 30 en 31 januari maken ze een uitzondering! Ontdek een wereld vol pratende voorwerpen en kom meer te weten over Suriname.
Vrijdag kun je meer leren over de verschillende lichtjesfeesten Chanoeka, Loy Krathong, Kerstmis en Divali en maak je je eigen Feest! Wereldwijd lantaarn (vanaf 4 jaar).

Scheepvaartmuseum

Kinderen (en hun begeleiders!) kunnen 30 en 31 januari ook gratis naar het Scheepvaartmuseum.
Er zijn extra activiteiten voor deze dagen georganiseerd zoals een kijk- en ontdekkingstocht ‘op rrrrijs’ door de tentoonstellingen ‘Het verhaal’ en ‘Strijd om het ijs’.

Rijksmuseum

En ook het Rijksmuseum is 30 en 31 januari gratis voor kinderen t/m 18 jaar.
Er is een extra programmering zoals Rembrandts tekenles.

Muiderslot

Op 30 januari kunnen kinderen t/m 17 jaar gratis Rijksmuseum Muiderslot bezoeken.
Ga terug in de tijd en bewonder harnassen, zwaarden, meubels, schilderijen en meer.

Museum van de 20e Eeuw

In mijn eigen hometown Hoorn kunnen kinderen gratis het Museum van de 20e bezoeken tijdens de onderwijsstaking.
Je mag op deze dagen ook nog gratis een speculaaspop versieren.

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Het Bakkerijmuseum in Medemblik is een van mijn favoriete uitjes dus hoort wel in dit lijstje vind ik. Zij waren de vrijdag al open en hebben besloten om morgen extra open te gaan in verband met de staking.
Er vinden dagelijks koek-, marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. Technieken die veelal nergens anders meer in Nederland te zien zijn. Het water loopt je tijdens een bezoek in de mond!

Corpus

Corpus heeft ook geen speciale acties, maar geeft wel het advies om snel te reserveren mocht je ze een bezoek willen brengen.

A’dam Lookout

 Kinderen t/m 12 jaar krijgen a.s. donderdag en vrijdag gratis toegang tot A’DAM LOOKOUT. Begeleiders kunnen voordelig een toegangskaart kopen via www.adamlookout.com met €2 korting (€12,50 p.p.).
De schommel is niet gratis, een kaartje kost €5 per persoon.

Toverland

Wie tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari tóch wil leren, kan terecht bij Toverland. Het attractiepark opent dan een speciale Toverschool Expo; een technische tentoonstelling met onder andere achtbaankarretjes en -onderdelen.
Opa’s en oma’s mogen het park in het bijzijn van hun kleinkinderen gratis bezoeken.

Schaatsbaan De Meent / Zwembad De Hoornse Vaart

Alkmaar Sport nodigt kinderen uit om te komen zwemmen én schaatsen tijdens de onderwijsstaking 30 en 31 januari.
Kinderen tot 18 jaar betalen tijdens de staking €2,65 om te zwemmen of te schaatsen. Een combiticket is ook mogelijk, die kost €5.
In zowel het zwembad als op de ijsbaan worden leuke activiteiten georganiseerd op beide dagen.

Flevonice

Kids tot 12 jaar kunnen tijdens de onderwijsstaking schaatsen voor een tarief van € 2,50 en kinderen vanaf 12 tot 18 jaar voor € 5,00. Deze actie is alleen geldig in combinatie met een volwassene (Max. 4 kinderen per volwassenen).
Vrijdag zijn ze wel wat later geopend i.v.m. een evenement.

Pathé en Vue Cinemas

Op 30 en 31 januari kun je bij Pathé en Vue Cinemas kijken naar voorpremieres van de nieuwe Kruimeltje! Voor elk verkocht ticket voor één van de voorstellingen op deze dagen, doneren zij een bedrag aan Stichting Bio: het vakantiepark voor gezinnen met een gehandicapt kind. Een leuke film tijdens de staking en ook nog eens een goed doel steunen!
Liever naar een andere film? Er draaien in beide bioscopen meer kinderfilms op deze dagen.

Een weekendje weg

Deze dagen zijn natuurlijk ook ideaal om te gebruiken voor een lang weekend weg. Onze favoriet Center Parcs Park Allgäu is misschien wat ver voor een weekendje, maar er is vast nog genoeg leuks dichter bij huis.

Ik wil alle leerkrachten die gaan staken veel succes wensen en iedereen die vrij is deze dagen en iets leuks kan doen veel plezier!

P.s. houd er wel rekening mee dat niet alle dierenparken, pretparken en musea open zijn


Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.