Mama met NAH en vier kinderen thuis: week 3, een beetje meer structuur

Fien op google hangouts meet met haar klas

Week 3 zit erop. Een week waarin we steeds een beetje meer structuur in onze dagen gingen aanbrengen, maar Fien steeds een beetje meer in de vakantiemodus ging. Een week waarin we steeds een beetje meer wennen aan alle maatregelen, maar het nog steeds gewoon k*t is dat we niet even normaal bij elkaar op visite kunnen of zorgeloos een rondje door de supermarkt of stad kunnen lopen.

Meer rust

Eigenlijk mag ik niet echt klagen over week 3. Tony had maar 3 werkdagen deze week waarvan hij er 2 thuis heeft gewerkt. Ik stond er dus niet alleen voor en dat scheelt een hoop. Ik kon wat meer mijn rust pakken en dat merk ik.

Meer structuur

Waar Fien in week 1 nog heel gemotiveerd aan de slag ging met Squla en andere leerzame hulpmiddelen zit ze nu steeds meer in de vakantiemodus. Eigenlijk mist ze school niet eens echt, ze vermaakt zich prima met haar vriendjes buiten. Nu de sluiting van de scholen nog wel een tijdje gaat duren moeten we wel wat meer aan de bak. Vanaf deze week is het schoolwerk niet zo heel vrijblijvend meer. En zo gaan we steeds een beetje meer structuur in onze dagen aanbrengen. Opstaan, ontbijten, Hangouts Meet met de klas, even spelen, naar buiten, eten, schoolwerkjes, ontspannen en daarna tot het eten weer naar buiten. Geen indrukwekkend schema, maar wat meer structuur kon echt niet meer ontbreken.

Eigenlijk niet anders dan anders

We beginnen inmiddels een beetje te wennen aan alle maatregelen. Toch vind ik het nog steeds vreemd om met een boog om iemand heen te moeten lopen. Het voelt nog steeds onbeleefd.
Week 1 was ik nog erg gefrustreerd dat ik er niet even op uit kon. Inmiddels heb ik de rust gevonden en is die behoefte niet zo sterk meer aanwezig. Eigenlijk zit ik ook al jaren min of meer aan huis gekluisterd door mijn NAH. Dat is nu niet anders behalve dat de kinderen ook continue thuis zijn.
In mijn updates over week 1 en week 2 schreef ik dat ik constant overprikkeld was. In week 3 ging het gelukkig een stuk beter. Het coronavirus regeert uiteraard nog steeds het nieuws, maar het is inmiddels wel wat rustiger geworden. Minder pushberichten, minder mails, minder onduidelijkheid. Ook is inmiddels de agenda, op de diensten van Tony na, helemaal leeg. En dat zorgt voor meer rust in mijn hoofd.

Op naar week 4!

6 gedachten over “Mama met NAH en vier kinderen thuis: week 3, een beetje meer structuur”

  1. Geweldig geschreven weer schat , en wat voelt het voor mij ook fijn dat je , mede dankzij Tony, weer wat meer rust in je koppie hebt !! Dikke virtuele kus van je mams 😘😘

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.