De wereld stond stil en wat vond ik dat ontzettend fijn

lege agenda

Sinds mijn infarcten kan ik de snelheid van het leven soms niet bijhouden. Er moet zo veel en alles gaat zo snel. Mijn hoofd zit snel vol en daardoor is mijn sociale leven op een laag pitje komen te staan.
Toen de intelligente lockdown van kracht werd stond de wereld even stil en ik vond dat heerlijk.

Ook ik miste natuurlijk wel dingen

Natuurlijk vind ik het verschrikkelijk voor iedereen die door de lockdown nadelige gevolgen heeft ondervonden.
Natuurlijk miste ik ook mijn rondje stad, een ontbijtje met een van de kids bij de Hema, even de kids uit laten razen bij het krijspaleis en miste ik vooral mijn moeder.
En natuurlijk vond ik het zwaar om al die tijd ‘aan’ te moeten staan. 24/7 de zorg voor de kinderen die voornamelijk op mij neerkwam, omdat Tony gewoon naar zijn werk moest. En dat ik nu niet de hulp van mijn moeder in kon schakelen.

Lege agenda

Maar ruim twee maanden lang een lege agenda? Ik vond het heerlijk en ik mis het nu al. Geen sportlessen, geen ziekenhuisafspraken (op die voor Fien d’r gebroken arm na), geen gesprekken op school, geen speeldates, geen feestjes, geen uitjes van school, geen wekker en geen verplichtingen. Hoe meer afspraken in mijn agenda, hoe meer onrust in mijn hoofd.

Langzaam begint alles weer

En nu? Langzaam begint alles weer, maar ik kan het nu alweer slecht bijhouden. Fien gaat weer volledig naar school, dus iedere ochtend weer een wekker, de kids op tijd klaar, door de drukte naar school. Kaeden gaat weer zijn vaste twee ochtenden naar de peuterspeelzaal. Rivaro moet minimaal 1 dag in de week naar school en Jazzlyn moet heel af en toe voor een toets o.i.d. naar school. Zwemles is weer gestart, basketbaltraining, ziekenhuisafspraken… Gelukkig nog maar een paar weken, dan begint de vakantie alweer en wordt de agenda weer iets leger.

Wat was het fijn

Het was fijn om even ‘bij’ te zijn en om even niet het gevoel te hebben achter de feiten aan te lopen. Het was fijn dat ik even niet de enige was met een sociaal leven op een laag pitje. Het was fijn dat de wereld even stil stond.

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.