5x spelletjes die makkelijk in de koffer passen

5 spelletjes voor in de koffer

Dit jaar is onze vakantiebestemming, net als die van de meeste landgenoten, in eigen land. Nu weten we allemaal dat het weer hier nogal wisselvallig kan zijn en dus willen we ook voorbereid zijn op slecht weer. En hoe anders kun je de kids op een regenachtige dag vermaken dan met een leuk spelletje? Veel spellen nemen aardig wat ruimte in en daar hebben we meestal een gebrek aan. Daarom maakte ik een lijstje van 5 spelletjes die niet veel ruimte in beslag nemen in de koffer.

1. Een kwartet spel

rompompom letterkwartet van Zwijsen
Rompompom Letterkwartet

Bij ons gaat sowieso het Letterkwartet van Rompompom mee. Niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. De letters en woorden herkennen is gelukkig niet noodzakelijk, er kan ook met kleuren en plaatjes gespeeld worden. Voor leeftijden van 4 tot 6, maar mijn puber van 13 speelt ook nog graag een spelletje mee.

2. Memory

Eenhoorn Flonkerglans memory van Haba
Eenhoorn Flonkerglans memory

Memory bestaat meestal uit kleine platte kaartjes. Het doosje is meestal niet heel groot, maar de kaartjes kunnen ook makkelijk meegenomen worden in een klein bakje of broodtrommeltje. Ik denk dat wij minimaal 5 memory spelletjes in de kast hebben staan. Bij ons gaat de favoriet van Fien mee, wat toevallig ook nog in het kleinste doosje zit. Ze is gek op de zoete glitterplaatjes van Eenhoorn Flonkerglans.

memorykaartje met unicorn en glitters
Zoete glitterplaatjes

3. Dobble

Dobble Classic van Asmodee
Dobble

Niet lang geleden maakten wij kennis met Dobble. Het is meteen een van onze nieuwe favorieten geworden.
Het spel bestaat uit kaarten (de hoeveelheid verschilt per variant) waar 8 symbolen op afgebeeld staan. Met de kaarten kun je 5 verschillende mini spellen spelen. Bij iedere variant is het steeds de bedoeling dat je als eerste de identieke symbolen benoemd.
Wij hebben Dobble Classic, dat in een handig blikje zit, maar voor op vakantie is Dobble Beach (waterproof en met handig strandtasje) natuurlijk extra leuk. Allebei ideale spelletjes voor in de koffer.
Beide vanaf 6 jaar. De de kids versie vanaf 4 jaar.

4. Storycubes

Rory's Story Cubes
Storycubes

De Storycubes zitten in zo’n klein doosje dat je bijna moet oppassen dat je hem niet kwijt raakt in je koffer šŸ˜‰
Het spel bestaat uit 9 dobbelstenen waar op iedere zijde een afbeelding staat. Gooi de dobbelstenen en maak met de 9 zichtbare afbeeldingen een verhaaltje. Super leuk om je fantasie de vrije loop te laten gaan. Doordat het met plaatjes is kan het spel vaak al eerder gespeeld worden dan met de aangegeven minimum leeftijd van 6 jaar.

5. Jungle Speed

Jungle Speed spelletje met meeneemtasje
Jungle Speed

De doos van Jungle Speed is wat groter, maarrr… er zit een handig zakje bij om de totum en kaarten in mee te nemen, waardoor ook dit spel niet veel ruimte in beslag neemt.
Bij Jungle Speed moet je zo snel mogelijk al je kaarten wegspelen. Dat doe je door goed naar de kaarten op tafel te kijken. Wanneer een tegenstander een kaart omdraait waarop hetzelfde symbool staat als op die van jou pak je zo snel mogelijk de totem en raak jouw kaart kwijt. Je moet heel goed opletten, want sommige symbolen lijken alleen heel veel op elkaar, maar zijn niet precies hetzelfde.
Leuk voor alle leeftijden vanaf 6 a 7 jaar.

Jungle Speed spelletje meeneemtasje
Jungle Speed in een handig meeneemzakje
koffer met spelletjes
Ideale spelletjes voor in de koffer


Ook nog tips nodig om de kinderen onderweg te vermaken? Klik dan hier.

1 gedachte over “5x spelletjes die makkelijk in de koffer passen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.