15 jaar geleden werd ik door jouw geboorte moeder

moeder en dochter

Verjaardag

Vandaag vier ik niet alleen dat mijn oudste dochter jarig is, vandaag vier ik ook dat ik 15 jaar moeder ben. Op deze dag, 15 jaar geleden, maakte mijn dochter van mij een moeder. Nou ja, eigenlijk 9 maanden daarvoor al, want de zorg voor je kind begint al zodra je zwanger bent natuurlijk. Maar je snapt me vast ;-).

Het moedergevoel

Vooraf kun je je geen voorstelling maken van het gevoel dat dat geeft, moeder zijn. Tijdens de zwangerschap kwamen er al wel wat van die gevoelens voorbij. Dat was niets vergeleken met wat ik voelde op het moment dat mijn dochter geboren werd. Het was als een soort oerkracht, zo sterk was het gevoel. Het moedergevoel. Bij sommige moeders moet dit groeien, maar bij mij was het er direct. Bam! Dit kleine mensje is van mij, mijn verantwoordelijkheid, zij is afhankelijk van mij.

Van klein hoopje mens op weg naar een prachtige volwassen vrouw

Wat een zorg. Gelukkig kon ik rustig aan mijn nieuwe rol wennen, Jazzlyn was echt een engeltje. Zo’n makkelijk en tevreden meisje. Als ze maar op tijd eten kreeg (niets veranderd wat dat betreft :p), slapen deed ze overal. Het kleine hoopje mens van nog geen drie en een halve kilo dat 15 jaar geleden werd geboren is inmiddels op weg om een prachtige volwassen vrouw te worden. Toen ik haar voor het eerst zag waren mijn eerste woorden: “Wat is ze mooi!” en dat is ze nog steeds.

Leerproces

Deze 15 jaar zijn voorbij gevlogen met heel veel ups en downs en wat heb ik een hoop geleerd in deze jaren. Ik leer nog steeds iedere dag bij in mijn rol als moeder en ik denk ook dat ik nooit uitgeleerd raak op dit gebied. Iedere leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en na vier kinderen kan ik ook bevestigen dat geen kind hetzelfde is.  Er staat me vast nog aardig wat te wachten wat dat betreft, maar ik probeer van ieder moment die ik heb met mijn kinderen te genieten, zeker na gebeurtenissen als gister, want dat laat je weer even goed beseffen wat je hebt en wat je kwijt kunt raken.

Moeder van vier kinderen, wat een rijkdom, maar wat had ik je hard uitgelachen als je dit tegen mij zou zeggen toen ik 15 was! 

Meer lezen over mijn struggles als moeder? Klik dan >> hier <<

9 gedachten over “15 jaar geleden werd ik door jouw geboorte moeder”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.